TOP 09: Jsme připraveni být konstruktivní opozicí

18. 11. 2016

Nové vedení Středočeského kraje si dopoledne na ustavujícím jednání zvolili krajští zastupitelé. Na další čtyři roky kraj povede koalice hnutí ANO v čele s hejtmankou Jaroslavou Pokornou Jermanovou, Starostů a nezávislých, ODS a tří zastupitelů zvolených za TOP 09. Zastupitelé Petr Tiso a Jan Jakob zvolení za TOP 09 v souladu se stanoviskem krajské organizace TOP 09 s podobou nové koalice nesouhlasí.  Jsou připraveni být konstruktivní opozicí a dále prosazovat volební program TOP 09.

„TOP 09 jde především o budoucí úspěšný rozvoj kraje, a proto chceme zaujmout pozice konstruktivní opozice. V zastupitelstvu podpoříme vše, co bude v souladu s naším volebním programem. Samozřejmě budeme kontrolovat veškeré počínání koalice,“ říká Petr Tiso, lídr kandidátky TOP 09 a krajský zastupitel TOP 09.

„Dost bylo nespravedlivého rozdělování dotací zejména obcím, které měly své starosty a místostarosty dosud ve vedení kraje. Budu dohlížet na to, aby dotace byly obcím přidělovány podle jasných pravidel a byly zohledňovány skutečné potřeby obcí, nikoli politická příslušnost jejich starostů,“ dodává Jan Jakob, krajský zastupitel TOP 09 a starosta Roztok.

Petr Tiso

Jan Jakob