TOP 09 jde do voleb s vizí Kolína 21. století

10. 8. 2018

Kolín už zná konkrétní podobu složení kandidátky TOP 09. Do voleb ji povede Petr Březina, ekonom a člen České tábornické unie. Ze druhého místa bude kandidovat Petr Křemen, průvodce a profesionál v cestovním ruchu. Spojenými silami hodlají posunout Kolín do 21. století, tuto vizi opírají především o širší využití chytrých technologií a podporu turismu. 

Petr Březina se profesně věnuje již přes 30 let ekonomice a obchodu, přesto se politicky začal angažovat již v roce 1989: “V listopadu 89 jsem byl součástí Občanského fóra, poté jsem se soustředil převážně na rozvoj dětských organizací. V Kolíně konkrétně na TK Průzkumník, jehož řadami prošly za více než 45 let stovky dětí,” přibližuje Březina a dodává, že zpět do politiky ho vedl aktuální vývoj. “Nehodlám se smířit s tím, kam jsme se za poslední čtyři roky propracovali. Cítím jako povinnost podpořit rozumnou politiku. Pojďme už zapomenout na praktiky minulé éry a vstupme do 21. století. Kde jinde začít, než právě od komunální úrovně.”

Právě ve vstupu do moderní doby a v pokračování zavádění chytrých technologií vidí kandidáti TOP 09 a nezávislí pro Kolín obrovský potenciál. Oceňují projekt tzv. Kolínské klíčenky a budou usilovat o širší napojení na městské služby. Plánují zefektivnit veřejnou dopravu i modernizaci informačního systému na nejvytíženějších zastávkách. Podporu u nich nalézá i systém sdílení jízdních kol, který ve městech podporuje moderní a zdravý životní styl.

Důležitou součástí je i podpora cestovního ruchu, na tuto oblast se specializuje dvojka kandidátky Petr Křemen. “Za důležité vnímám lepší propagaci labské vodní cesty a stavbu maríny pro sportovní a rekreační plavidla. Dále se chystám zaměřit na propojení parléřovské osy napříč Českem a Německem, kde má své realizace Petr Parléř, a na jednání s Českými drahami o pravidelném spojení s Vídní a Drážďany,” vyjmenovává několik bodů Křemen, profesí průvodce. 

TOP 09 PRO KOLÍNSKÉ OBČANY tak jde do voleb s jasnou vizí: “Chceme Kolín jako hezké, funkční a přátelské město pro všechny jeho obyvatele 21. století. Město, kde budou jeho občané, příroda a podnikání ve vzájemné symbióze,” shrnuje lídr kandidátky Petr Březina.

KONTAKTY:

Petr Březina, brezinapetr@email.cz, 603 476 279

Petr Křemen, petrkremen@kolin.cz, 732 737 384

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme