Švenda: Pokyn "Mlč a věř" na mě neplatí

13. 9. 2021

Komentář Václava Švendy k dění na příbramském zastupitelstvu a střetu zájmu radního Jiřího Holého (ANO).


“Vím vnitřně, jak to je.”

Tak tento výrok mi jako garance čistých úmyslů v obrovském střetu zájmů pana radního Holého rozhodně nestačí. Jmenovat majitele rozsáhlých pozemků a developera pověřenou osobou pro změnu územního plánu od samého počátku považuji za zásadní chybu. Je to rána na solar pro důvěryhodnost veškerých rozhodnutí.

Na předjednání materiálů pro zastupitelstvo byl předložen návrh na změnu územního plánu s chybou, která se týkala právě pozemků pana radního. Až na popud našeho zastupitele Marka Školouda byla opravena. Věřím v čest našeho odboru, ale pouhá víra nestačí. Opakovaně vyzývám pana radního k rezignaci. Jeho kolosální střet zájmů nelze vyvážit tím, že jej ANO označí za “odborníka”. Každé jeho rozhodnutí může být zpochybněno a naše město to brzdí.

Na každý můj dotaz ohledně garancí, že nedojde k potenciálnímu zneužití pravomoci, dostanu vždy od jeho spolustraníků políček, že jsem politik, je před volbami a dělám propagandu. Já letos nikam nekandiduji, ale nějak se mé nepříjemné dotazy shodit ze stolu musí. Pokyn “Mlč a věř” na mě ale rozhodně nefunguje.

Je naším úkolem - jakožto nejsilnějšího uskupení opozice - kroky vedení města kontrolovat a pokládat právě tyto nepříjemné otázky. A kompetentní vedení města s čistým štítem na ně musí být schopno slušně a věcně reagovat. Bohužel není tomu tak. Tedy polevit nemůžeme.

Václav Švenda, krajský radní pro kulturu a zastupitel Příbrami

Štítky
Osobnosti: Václav Švenda
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme