Středočeská TOP 09 zvolila své vedení.

26. 1. 2019

V sobotu 26. ledna proběhl volební sněm krajské organizace TOP 09 Středočeský kraj. Post předsedy kraje suverénně obhájil Jan Jakob. Za místopředsedy byli zvoleni místostarosta Českého Brodu Tomáš Klinecký, zastupitel Příbrami Václav Švenda a předseda Prahy-západ Václav Hraba.

Delegáti všech regionálních organizací se tuto sobotu sešli v Areálu Botanika na Kladensku, aby si ze svého středu zvolili vedoucí osobnosti pro nadcházející dva roky. Dosavadní krajský předseda Jan Jakob obhájil přesvědčivým výsledkem 82,4 %. “Velmi si vážím důvěry mých krajských kolegů. Za uplynulé dva roky se nám podařilo kraj stmelit a dosáhnout solidních výsledků v komunálních volbách. Do krajských voleb tak vstoupíme sebevědomě, s nabídkou kvalitních osobností a myšlenek,” komentuje svou volbu Jakob.

Silný místopředsednický mandát 90,54 % získal místostarosta Českého Brodu Tomáš Klinecký, který tento post obhajoval. Nově byl 67,57 % zvolen Václav Švenda, který je zastupitelem Příbrami a v minulosti zde zastával také post místostarosty. Trojici místopředsedů doplnil předseda regionu Praha-západ Václav Hraba, který byl zvolen 62,15 %. Všichni místopředsedové se shodují v důrazu na poctivou komunální práci, která tvoří základ solidních krajských i celostátních výsledků.

Na středočeském sněmu vystoupili i oba zakladatelé TOP 09 - Karel Schwarzenberg a Miroslav Kalousek. Mezi hosty byla 1. místopředsedkyně Markéta Pekarová Adamová, poslankyně Helena Langšádlová, senátor Tomáš Czernin, europoslanec Luděk Niedermayer a předseda TOP 09 Praha Jakub Lepš. Ústředním tématem jejich projevů bylo jednak poděkování, že Středočeský kraj tvoří stabilní voličskou oporu, a jednak výzva k volbám do Evropského parlamentu, pro které TOP 09 Středočeský kraj vytvořila diskusní roadshow s názvem Hvězdná tour.