Středočeská TOP 09 schválila koaliční spolupráci s hnutím STAN pro krajské volby

11. 12. 2019

Krajský výbor středočeské organizace TOP 09 na včerejším jednání jednomyslně souhlasil s předvolební koaliční spoluprací se středočeským hnutím STAN pro nadcházející krajské volby.

“STAN je pro nás nejpřirozenějším partnerem. V situaci, kdy čelíme výzvě porazit oligarchu, musíme spojit všechny demokratické síly, spojit dohromady výrazné osobnosti, představit kvalitní a na budoucnost zaměřený program,” říká krajský předseda TOP 09 Jan Jakob.

Jednání o předvolební koaliční spolupráci probíhají již třičtvrtě roku. Proto středočeská krajská organizace TOP 09 tímto nabízí hnutí STAN spolupráci na koaliční bázi i za podmínek, že na výsledné kandidátce bude zastávat méně výhodné pozice. “Za dané situace netrváme na pozici lídra a celkově jsme se shodli na pěti volitelných pozicích pro TOP 09. Tato shoda vyšla z třičtvrtě roku trvajícího vyjednávání. TOP 09 se tím necítí být nikterak poškozena, jelikož máme společný cíl a s takto postavenou kandidátkou jsem přesvědčen, že náš celek má potenciál volby vyhrát a STAN může obsadit pozici hejtmana,” uvádí dále Jakob.

Ze strany TOP 09 je koaliční forma spolupráce schválená a nyní je v očekávání vyjádření středočeského hnutí STAN.

Osobnosti:
Jan Jakob