Stáž u Luďka Niedermayera

2. 7. 2019

Výběrové řízení pro období září 2019 až červenec 2020 je zahájeno 

Stáže v Evropském parlamentu

Pro absolventy vysokých škol a studenty vyšších ročníků vysokých škol nabízíme v roce 2019/2020 možnost pracovní stáže v kanceláři poslance Evropského parlamentu v Bruselu.

Nabízíme krátkodobé stáže u poslance Evropského parlamentu Luďka Niedermayera, který je do EP zvolen za TOP 09/STAN a působí ve frakci Evropské lidové strany.      

Pro koho je stáž určena

Pro ty, kteří mají zájem o pracovní zkušenost v zahraničí, zajímá je, jak funguje Evropská unie, a mají za to, že pro budoucnost naší země je Evropská unie podstatná.

Mimo výše uvedeného od zájemců očekáváme, že se budou rychle učit způsobu práce v Evropském parlamentu, budou tvořiví, nápadití a pracovat budou nezávisle. Dokáží si stanovit vlastní priority a zajímají se o politický, sociální a duchovní rozvoj společnosti i jednotlivce.

Podmínkou absolvování stáže je dobrá znalost anglického nebo francouzského jazyka. Znalost jiných jazyků je výhodou.

Vzhledem k změření práce pana poslance je výhodou zájem o ekonomické a hospodářské otázky, ale není podmínkou.

Náplň stáže

Stážista se zavazuje pracovat v kanceláři Luďka Niedermayera v Bruselu 4 týdny v měsíci, 5 dní v týdnu během celého období trvání stáže.

  • Dle svého vlastního rozhodnutí se může zúčastnit i jednání pléna ve Štrasburku.
  • Stážista bude spolupracovat s poslancem a jeho asistenty na přípravě dokumentů či projektů a podle pokynů se aktivně a tvořivě účastnit na činnosti Evropského parlamentu, včetně účasti na vybraných jednáních.
  • Během stáže, na základě dohody s poslancem, bude stážista samostatně vypracovávat podklady, ve kterých se bude věnovat tématům souvisejícím s jeho pracovní náplní.
  • Stážista bude odpovědný za seznámení dalšího nastupujícího stážisty s fungováním Evropského parlamentu. 

Stipendium a další podrobnosti

Stážista v průběhu stáže dostává od EP stipendium cca 1 000 eur měsíčně.

Z něj pokryje výdaje spojené s cestováním, ubytováním a stravováním. Cestu, ubytování a stravování si stážista zabezpečuje sám, stejně jako cestovní pojištění. V parlamentu bude mít stážista přístup k intranetu a internetu a bude mít k dispozici pracovní místo s jedním stolním počítačem pro všechny stážisty (je tedy lepší dovézt si vlastní notebook).

Trvání stáže, přihlášky

Přihlášky, prosím, posílejte spolu s životopisem a motivačním dopisem na email: ludek.niedermayer@top09.cz do 13. července. 

Uveďte, prosím, preferovaný termín stáže (9.9.-24.10., 4.11.-19.12., 6.1.-20.2., 2.3.-10.4., 14.4.- 22.5., 25.5-16.7.)

Štítky
Osobnosti: Luděk Niedermayer
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme