Slavík: Rozčiluje mě, když se věci nedělají pořádně

9. 7. 2019

Ministerstvo dopravy zrušilo stavební povolení na stavbu plánovaného obchvatu Olbramovic, kterou jsme s nadějí vyhlíželi. Abychom byli féroví, nutno říct, že premiérova bývalá firma na tuto skutečnost opravdu neměla vliv. Jedná se o šlendrián úředníků krajského úřadu, zkrátka úplně banální úřednické chyby, kvůli nimž Ministerstvo dopravy ani nemělo jinou možnost než stavební povolení zrušit. 

Rozčiluje mě, když se věci nedělají pořádně a obyvatelé Olbramovic tak každý další den musí dýchat zplodiny z 30 tisíc výfuků. Pro všechny naše obce na jih od Olbramovic je ale teď důležité dívat se do budoucna. Krajský úřad má šanci prokázat, že se jednalo pouze o pochybení a nikoliv záměr, a vydat nové nezpochybnitelné rozhodnutí bez školáckých chyb. 

V současnosti exponovaná I/3 na mnoha místech přetíná obce vedví a obyvatelům omezuje pohyb. Dostat se přes tuto silnici je časově náročné i nebezpečné, protože při její stavbě nikdo nepočítal, že z ní bude improvizovaná dálnice. Nyní je míč znovu na straně kraje, věřím, že tentokrát si vezme za své zlaté pořekadlo “dvakrát měř, jednou řež”.

Obchvat Olbramovic je připravená a v brzké době realizovatelná stavba, která výrazně uleví občanům, než bude zprovozněna dlouho plánovaná D3. Nová dálnice dostane obyvatele Votic za půl hodiny na okraj Prahy, přilehlým obcím ulehčí od tranzitní dopravy a také navrátí silnici I/3 její původní účel meziměstské osobní přepravy od Benešova po Tábor.

jiří slavík, starosta votic

Štítky
Osobnosti: Jiří Slavík
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme