Školoud: Rezignuji. Radnice nedovolí finančnímu výboru fungovat.

11. 12. 2020

Během prosincového jednání příbramského zastupitelstva na svou funkci překvapivě rezignoval předseda finančního výboru Marek Školoud (TOP 09). Učinil tak po necelém půl roku ve funkci. Radnice dle jeho vyjádření finanční výbor pouze trpí jako zákonnou povinnost, ale neposkytuje mu podmínky pro řádné fungování.

“Vedení města se zasedání finančního výboru neúčastní, nedává mu dostatek času k projednání jednotlivých záležitostí a vědomě předkládá materiály, které již nejsou aktuální. Nejsme tak schopni naplnit naši hlavní úlohu - kontrolovat hospodaření a rozpočet města,” uvádí Školoud hlavní důvody, proč nadále nepovažuje za smysluplné ve finančním výboru pokračovat. 

Marek Školoud převzal vedení finančního výboru v červnu tohoto roku, poté co z jeho čela odstoupila Marta Frýbertová (ANO). Radnice tehdy výbor rozpustila s vysvětlením, že jej chce restartovat. “Žádný restart finančního výboru se nekonal. Jsem přesvědčený, že výbor byl rozpuštěn účelově, aby jeho členem již nadále nebyl Václav Dvořák, který dlouhodobě upozorňoval na špatné hospodaření s městskými prostředky,” komentuje údajný restart již bývalý předseda. 

Budoucnost finančního výboru je nyní nejistá. Jeho předsedou může být pouze člen zastupitelstva, tím není možné zvolit nástupce z řad aktuálních členů výboru. Druhou variantou je výbor ponechat zcela bez předsedy. “Ať už se vedení města rozhodne pro jakoukoliv variantu, nevidím v tom zásadní rozdíl. Finanční výbor je v Příbrami trpěn, ale o jeho skutečné fungování radnice nemá zájem. Reálně jsou tak městské finance bez odborné kontroly,” uzavírá Školoud.

Štítky
Osobnosti: Marek Školoud
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme