Seznam pro Kolín: Díl 4

Parkování + podchod

5. 2. 2020

Členové TOP 09 Kolín iniciují "Seznam pro město" - drobné podněty, jejichž cílem je inspirovat město k pozitivním změnám:

Problém parkování asi nemá cenu sáhodlouze popisovat. Více bych se soustředil na řešení, kterých je opět víc a proto si je pojďme popsat.

Možná řešení :

a) Parkovací dům u nádraží
První ale bohužel nejdražší možností je parkovací dům. Ten by se dal postavit přímo v místě současného parkoviště hned vedle stání autobusů. Pokud bychom neuvažovali možnost zapustit část domu do podzemí, pak by se daly využít až 3 patra parkovacích stání, což by současné prostory zvýšilo na trojnásobek.


b) Parkování na opačné straně nádraží
Prostor pro další možnosti parkování jsou ale i na druhé straně nádraží, směrem k zálabské straně. Hned za 5. nástupištěm by se pár takových míst našlo. Bylo by to samozřejmě potřeba řešit ve spojení s prodloužením podchodu na tuto stranu. Získalo by se tak několik desítek stání pro lidi kteří přijíždějí od zálabské strany a od Starého Kolína.


c) Parkování spojení s parkovištěm P+R
Rozhodně ale nesmíme opomíjet ani možnost výstavby tzv. P+R parkovišť napojených na autobus směr nádraží. Jedním takovým parkovištěm by mohlo být parkoviště u nemocnice, ale tam budeme muset počkat na předání do majetku města. A proto by se mohlo uvažovat o výstavbě jiných. Jedním z nich by mohlo být na místě v Žižkově ulici, poblíž právě zmiňovaných parkovišť pro nemocnici. Jedná se velmi silnou spádovou oblast, která už je napojena na autobus směrem město. Takže ideální místo. Druhým místem by mohlo být parkoviště v Polepské ulici s trochu lepším napojením na nádraží a s výrazným ulehčením již přetížené Žižkově ulici. Posledním místem na jihu našeho města by mohlo být parkoviště v Havlíčkově ulici. Jedno parkoviště by mohlo být na Ovčárecké ulici, ale větší problém je určitě na jihu města a tím bychom měli začít.

Jste z Kolína a chtěli byste seznam doplnit? Někdy i maličkost vede k lepšímu. Napište nám komentář nebo zprávu na našem Facebooku.

Starší díly najdete ZDE

martin růžek, top 09 kolín

Štítky
Osobnosti: Martin Růžek
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme