Seznam pro Kolín: Díl 3

Parkování u pošty

30. 1. 2020

Členové TOP 09 Kolín iniciují "Seznam pro město" - drobné podněty, jejichž cílem je inspirovat město k pozitivním změnám:

Parkování u pošty aneb „poštovní K+R“ a nové „E+K+R (takové kolínské eskort+kiss+ride – doprovoď, rozluč se a odjeď)“

Každý z nás to někdy zažil, pokud si chtěl vyzvednout zásilku na poště u nádraží. Vezmete auto zajedete k poště a …. ono není kde zastavit. Pár stání rezervovaných pro poštu je v průjezdu, hned vedle pošty. Ale kdykoliv tam přijedete, jsou pořád obsazená a vypadá to, že ne návštěvníky pošty. Takže pokud potřebujete na poštu, máte v podstatě 4 možnosti. První je zastavit na parkovišti, zaplatit za stání a pak si dojít na poštu. No vlastně, parkoviště je skoro pořád plné, takže máte možnost č.2 – najít místo někde v přilehlých ulicích. Ani tady asi moc neuspějete a proto zvážíte možnost č.3. Zastavíte na některém K+R, což narovinu není z principu správně a riskujete tím botičku i oprávněnou nevraživost těch, kdo chtějí vyzvednout své blízké z vlaku. Poslední možností je zastavit v obchodním domě Futurum a na poštu si prostě dojít. I když je to hezká procházka, pokud spěcháte, moc z ní nadšení nebudete.

No a máme tu naši, už standardní otázku - Jaké je řešení?

Tentokrát vás možná trochu zklamu a neřeknu jednoznačnou variantu řešení jako u minulých dílů. Zde se totiž nabízí víc řešení a je jen na Vás posoudit, která se vám líbí. První z nich je, použít parkoviště u nádražní budovy. Jedná se o prostor blízko pošty a pár aut by se tam vešlo – bohužel velikost ani přístupnost prostoru není optimálním řešením pro vyšší provoz. Ale je to možnost. Druhou možností je upravit poslední zastávku autobusů tak, aby se z něj stalo šikmé stání pro cca 5 vozidel. Musela by se kvůli tomu trochu zmenšit travnatá plocha mezi zastávkami autobusů a poštou, ale to by nebyl tak velký zásah. Poslední možností je ukrojit trochu ze stání autobusů vedle parkoviště a udělat tam víc krátkodobých stání. Ta by se dala použít nejen pro návštěvu pošty, ale i pro krátkodobé zastavení a doprovod k vlaku.

Jste z Kolína a chtěli byste seznam doplnit? Někdy i maličkost vede k lepšímu. Napište nám na náš Facebook.

martin růžek, top 09 kolín

Štítky
Osobnosti: Martin Růžek
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme