Seznam pro Kolín: Díl 2

K+R parkoviště

27. 1. 2020

Členové TOP 09 Kolín iniciují "Seznam pro město" - drobné podněty, jejichž cílem je inspirovat město k pozitivním změnám:

Minulý týden jsme vám slíbili, že budeme přinášet pravidelnou rubriku toho, co by se dalo v Kolíně zlepšit – takový „Seznam pro město“. Seznam, který bychom rádi předali městu, jako náměty na zlepšení. A proto dnes vydáváme další díl, opět věnovaný kolínskému nádraží. 

Díl 2. – K+R parkoviště

Parkoviště K+R jsou velmi užitečnou službou lidem, kteří přivážejí nebo odvážejí své blízké od vlaku. V podstatě jsou to místa, na kterých lze zastavit za účelem vystoupení a nastoupení osob. U kolínského nádraží máme celkem 9 míst určených pro stání K+R. Dvě naproti placenému parkovišti v ulici Dukelských hrdinů, čtyři vedle současného stání taxislužby a další tři v ulici Rorejcova (viz fotky). Ale je 9 parkovacích míst, na město jako je Kolín, dost? Když se podíváme na exponované odpolední časy, kdy přijíždějí rychlíky, pak počet přijíždějících aut pro lidi vystupující z těchto rychlíků rozhodně převyšuje počet míst. Auta postávají kde se dá a občas vyvolají malou zácpu před nádražím.

Jaké je řešení?

V minulém díle jsme se věnovali možnosti přemístění taxi služby před nádražní budovu. Tím nám vznikl opuštěný prostor po přestěhované taxislužbě. Kdo z Vás hádá, že tento prostor je přímo ideálním pro rozšíření K+R parkovišť, pak hádá správně. Přestěhováním taxi se totiž jejich počet najednou zvýší z 9 na 13. Ne, že by to stačilo, ale rozšíření o bývalá stání taxi je nejrychlejší a nejlevnější možností. Pokud by ani to nestačilo, dal by se další prostor najít v podélném stání dále v Rorejcově ulici (viz foto), nebo využitím prostoru místo málo využívaných zastávek 9-11. Ale to by mohlo počkat až podle toho, jak se řidiči poperou s navýšeným počtem míst.

Jste z Kolína a chtěli byste seznam doplnit? Někdy i maličkost vede k lepšímu. Napište nám zprávu na našem Facebooku.

martin růžek, top 09 kolín

Štítky
Osobnosti: Martin Růžek
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme