Příbram míří ke svému největšímu projektu

20. 2. 2018

Příbram aktuálně připravuje nejrozsáhlejší investiční projekt v novodobé historii. Místostarosta Václav Švenda (TOP 09) se včera na zastupitelstvu zasadil o prosazení dalšího kroku k modernizaci aquaparku v hodnotě 300 milionů korun. Současný areál je na hranici své životnosti a město na jeho provozu ročně tratí 6 milionů korun.

Příbramský aquapark je v provozu 40 let a v současnosti neodpovídá nárokům soudobých návštěvníků. Místostarosta Václav Švenda (TOP 09) poptávku po moderním vodním světě vnímá a hájil prosazení rozsáhlé modernizace: “Plánujeme přístavbu třech plaveckých drah, saunového a relaxačního centra a vestavbu fitcentra. Vše v nejmodernějším provedení, které uspokojí potřeby místních sportovců i rodin s dětmi, ale i všech ostatních skupin návštěvníků.”

Financování projektu bude nutné z větší části pokrýt úvěrem, o schopnost splácení takového úvěru se místostarosta neobává. “Příbram je v ideální finanční kondici, bez dluhů a je na splácení takového investičního úvěru připravena. S rostoucí životní úrovní rostou i nároky našich občanů a nevidím důvod, proč jim nevyhovět. Příbram si zaslouží důstojný moderní aquapark, který bude odpovídat nejvyšším standardům i v oblasti bezpečnosti,” přibližuje Václav Švenda důvody pro investici.

Provoz aquaparku je dlouhodobě ztrátový, město každý rok dotuje jeho provoz 6 miliony korun ročně. “Nejde jen o těch šest milionů, které město do současného aquaparku každoročně dosypává ze svého rozpočtu, ale i o každoroční opravy, kterými lepíme špatný technický stav. Ze zkušenosti z podobných projektů očekáváme zájem od 240 tisíc návštěvníků ročně. Tím bychom už první rok měli k dispozici v porovnání se současným stavem v ekonomice aquaparku o 11 milionů Kč více. Ty můžeme následně opětovně využít na splácení případného úvěru,” uzavírá Švenda přínos investice

Plná znění přijatých usnesení ve věci modernizace aquaparku:

ZM

l. bere na vědomí

předpokládaný rozpočet zpracovaný společností h-projekt s.r.o., se sídiem Korunní 96881, 120 00 Praha 2. k zakázce s názvem „Celková rekonstrukce a modernizace Aquaparku Příbram“ odevzdaný po zhotovení projektové dokumentace pro sloučené územní rozhodnutí a stavební povolení, jehož celková částka po zapracování úspor, které neomezí rozsah původního záměru je 301,2 mil bez DPH

ll. schvaluje zadat zpracování projektové dokumentace pro provedení stavby na projekt „Celková rekonstrukce a modernizace Aquaparku Příbram“ ve variantě: a) v plném rozsahu dle zpracované projektové dokumentace pro územní rozhodnutí a stavební povolení s požadavkem na vytvoření saunové zahrady a venkovního brouzdaliště jako samostatných stavebních objektů b) s vyjmutím haly plaveckého bazénu 3x25m oproti zpracované projektové dokumentaci pro územní rozhodnutí a stavební povolení a dále s požadavkem na vytvoření saunová zahrady a venkovního brouzdaliště jako samostatných stavebních objektů

Natálie Tomková, manažerka TOP 09 Středočeský kraj

Kontakty: