Nominační projev Václava Švendy na post předsedy kraje

25. 4. 2022

Vážené delegátky, vážení delegáti, vzácní hosté, dámy a pánové,


předpokládám, že mě většina dobře zná, protože s řadou z vás jsme byli u toho, když TOPka vznikala nebo jsme se za ta léta měli již příležitost poznat. Těm ostatním se zkusím alespoň v krátkosti představit. Profesí jsem středoškolský učitel. Současně jsem také lokální podnikatel, šťastně ženatý a hrdý táta dvou kluků. Rád cestuji a poznávám svět, ale také se moc rád toulám nebo běhám v mých milovaných Brdech.

Do TOPky jsem vstoupil kvůli hodnotám, které ctíme společně a také proto, že nemám rád populismus a prosazuji poctivá a dlouhodobě udržitelná řešení. Jsem srdcař a řadu let se snažím hájit barvy TOPky a naše dobré jméno v příbramském regionu a již více než rok také v našem kraji. 

Vzpomínám si, že když jsme v roce 2010 u nás v Příbrami, kde pravicová politika nemá zrovna na růžích ustláno, kandidovali jako nováčci v našich prvních komunálních volbách, tak jsme dokázali získat pouze poloviční podporu voličů než ve volbách parlamentních. V roce 2014 byl náš volební výsledek srovnatelný a v roce 2018 byl již zhruba trojnásobný než byla podpora celostátní. Skončili jsme sice druzí za vítězným hnutím ANO, ale s téměř třikrát větším procentním ziskem než dosáhla například ODS. Na tomto našem příbramském příkladu je vidět, že když se lokální politika dělá dlouhodobě slušně, poctivě a předvídatelně, tak to lidé ocení.

Již na podzim nás čekají další komunální volby. Pro všechny strany je to velmi důležitá soutěž o přízeň voličů, která vytváří podhoubí budoucího úspěchu ve všech následujících volbách. V této soutěži se musíme snažit obstát co nejlépe. K tomu Vám nabízím své zkušenosti získané z řady volebních kampaní, dvanáctiletého mandátu zastupitele i místostarosty okresního města a zkušenosti z pozice radního Středočeského kraje.

Další důležitou prioritu pro celý budoucí krajský výbor a všechny regionální i místní organizace musí být práce s členskou základnou. Je nezbytné rozšiřovat naše řady, ale také se věnovat našim stávajícím členům. Komunikovat s nimi a motivovat je.

Navázat na příznivé časy pod vedením Jana Jakoba, kdy jsme zaznamenali výrazné úspěchy jak v parlamentních, tak i krajských volbách, nebude vůbec jednoduché. Pokud mi však při volbě předsedy svou důvěru dáte, tak vám mohu slíbit, že se budu snažit vaši důvěru nezklamat a budu pracovat pro náš budoucí úspěch jak v letošních volbách komunálních, tak i v příštích volbách krajských. To, že budeme v podzimních volbách stoprocentně úspěšní Vám zaručit nemohu, protože to nezáleží jen na jednom člověku, ale na vůli, schopnostech a nasazení nás všech. Každopádně jsem optimistou, protože většinu z vás dobře znám a vím, že můžeme vytvořit kvalitní tým a pokud půjdeme za svým cílem společně a s odhodláním vítězit, tak úspěšní budeme. Bude mi velkou ctí pokud mne lídrem tohoto týmu zvolíte.


Se svou kandidaturou souhlasím, děkuji vám za pozornost a přeji vám šťastnou ruku ve všech dnešních volbách.

VÝSLEDEK VOLBY: 93,8 %, ZVOLEN V 1. KOLE

Štítky
Osobnosti: Václav Švenda
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme