Největším krajským skokanem je místostarosta Klinecký

31. 10. 2018

Největší nárůst obliby v barvách TOP 09 zaznamenal ve středních Čechách místostarosta Tomáš Klinecký. TOP 09 v Českém Brodě získala dvojnásobek hlasů oproti předchozím volbám, a to jak za celou kandidátku, tak na preferenční hlasy. Společně s ním do zastupitelstva usedl Filip Ulík, Jana Kratochvílová a Jiří Slavík. Prioritami do nadcházejícího období jsou kultivace veřejného prostoru a zajištění zdrojů pitné vody. 

Českobrodský advokát a místostarosta Tomáš Klinecký vstoupil na radnici roku 2014 poté, co dovedl kandidátku TOP 09 ke zhruba 3,5 tisícům hlasů. Jako největší úspěchy uplynulých čtyř let jmenuje celkové zvýšení transparentnosti radnice a zřízení funkce městského architekta. “Náš projekt otevřené radnice se zalíbil natolik, že jsme ho dokonce prosadili ještě před volbami. Obzvlášť radost mám ale ze zřízení funkce městského architekta,” upřesňuje Klinecký. A radost měli zřejmě i občané, neboť původní výsledek TOP 09 vylepšili na 7,2 tisíce hlasů a počet mandátů tak zvedli ze dvou na čtyři. 

Péče o veřejný prostor zůstává i nadále jednou z hlavních priorit: “Ve spolupráci s městským architektem jsme si stanovili dobře proveditelný cíl - každý rok se zaměříme na jednu ulici, opravíme chodník, silnici, zkrášlíme ji zelení a budeme myslet i na pohyb cyklistů. Velkou výzvou zůstává náměstí, začneme tím, že vytvoříme náhradní parkoviště, kam přesuneme dlouhodobé stání aut a tím vznikne prostor pro setkávání, městské akce a kulturu,” vysvětluje Klinecký a dále upozorňuje, že Brod musí také akutně řešit zdroje pitné vody: “Potrubí je staré skoro 50 let a začíná praskat, máme problémy s tlakem a jsme obklopeni zemědělskými plochami, které vodu nezadržují. Dobrou zprávou je, že jsme připraveni začít na tom okamžitě pracovat. Máme nachystané projekty na rekonstrukci vodovodní infrastruktury a budeme s větší důsledností pečovat o krajinu. Zvažujeme obnovu polních cest a soustavy rybníků. Příroda nám letos ukázala, že nemůžeme čekat a boj se suchem musí začít okamžitě,” uzavírá místostarosta, který poslední říjnový den zahájil své druhé obdobé ve funkci. 

Společně s Klineckým mandát obhájila Jana Kratochvílová, která posledních 15 let působí v neziskové organizace poskytující sociální služby rodinám s dětmi. Nově bude post zastupitele zastávat Jiří Slavík, ředitel místní základní školy, a Filip Ulík, jehož hlavním zájmem je životní prostředí a veřejný prostor.

Tomáš Klinecký, klinecky@cesbrod.cz, 723 440 574

Štítky
Osobnosti: Tomáš Klinecký
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme