Máme skvělý program, musíme být vidět a musí nám být rozumět.

12. 10. 2019

Milé dámy, vážení pánové, vážení přátelé,

děkuji, že před vás dnes mohu předstoupit, i když máte před sebou náročný program.

Praha je náš nejsilnější kraj. Proto mi dovolte se právě s vámi krátce zamyslet, kam TOP 09 kráčí a kam by měla směřovat.

Víte, mám pocit, že poslední dobou trochu přešlapujeme na místě.

To, že nám voliči odešli, je něco jako nevěra v dlouhodobém vztahu. Už jsme je jednou přesvědčili, že jsme dobří, že víme, co chceme, že víme, kam jdeme. Teď jde o to, aby to s námi zkusili znova. Prostě musíme být víc sexy.

Jsem přesvědčený, že máme skvělý program. Je to program pro celý život člověka a pro celou zemi.

Ale co vám budu říkat, vy náš program jistě do detailu znáte.

Tak jen telegraficky konkrétní body:

Bezpečí v Evropě, udržitelné životní prostředí, neotravující stát, vzdělaní lidé a jistota pro slabé.

Nic menšího.

To jsou mé priority a jsem přesvědčen, že by to měly být priority celé TOP 09.

To musí být základ naší práce. Prosazujete v Praze elektromobily? Jasně, jsme TOP  09 a chráníme klima. Podporujete v Praze vysoké školy? Jasně, jsme TOP 09 a podporujeme vzdělání. Nechceme v Praze Koněva? Jasně že ne. Jsme TOP 09 a žádní ruští švábi se nám tady roztahovat nebudou.

Věřte mi, lidé to uvidí. A voliči, ti se ze záletů vrátí.

Chci, aby vedení strany pověřilo konkrétní tým odborníků, říkám jim stínoví ministři, kteří bude autenticky - v duchu našeho programu - vystupovat.

Nejen, že musíme být slyšet. Lidé nám musejí rozumět.

Chci, abychom se pravidelně setkávali na ideových konferencích, kde budeme témata formulovat.

Žádný z našich členů nesmí mít pocit, že je vláčen. Naopak, musí být hrdý na to, že i jeho práce je ve výsledku TOP 09 vidět.

Tady v Praze máme tradičně dobré výsledky. Byla to zásluha Prahy, že jsme v posledních volbách vybrali smrtelnou zatáčku a do Sněmovny se dostali.

Ale to se nemusí podařit podruhé. My musíme dosáhnout toho, abychom ve všech krajích měli solidní výsledky. Aby to nebyla jen Praha, na které leží osud naší strany.

Rád bych, aby ti, kterým se daří, kteří mají energii a entusiasmus, ale také solidní výsledky, aby tito úspěšní jezdili po republice a podporovali ty, kteří už možná ochladli. Říkám jim buditelé a máme jich spoustu. Koneckonců akce, kterou zorganizovala Praha 6, visačky na kliky, zarezonovala po celé republice. 

My musíme mít jasné cíle. Náš voličský potenciál se pohybuje ve dvouciferných číslech. Musíme mít ambici využít ho na maximum.

Tedy ne „alespoň 5%, my chceme 10, 12, 15%“. Chceme být součástí uskupení, které vyhraje volby. Chceme napravit tu paseku, kterou tady nadělala současná vláda. Víme jak na to a máme na to kompetenci.

Vážení přátelé, tady v Praze se můžeme cítit silní. Praha musí být motivací pro ostatní kraje, musí jim být inspirací.

A pro Prahu je naprosto nezbytné, aby se mohla opřít o silné kraje, a to je to, čemu bych se chtěl, společně s vámi, intensivně věnovat.

Děkuji za pozornost a doufám že - slovy klasika - „mí Pražané mi rozumějí.“

TOMÁŠ CZERNIN

Štítky
Osobnosti: Tomáš Czernin
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme