Kolínská TOP 09 pracuje na "Seznamu pro město"

10. 1. 2020

Členové TOP 09 Kolín iniciují "Seznam pro město" - drobné podněty, jejichž cílem je inspirovat město k pozitivním změnám. Prvním bodem je zvelebení aktuálně zrekonstruovaného nádraží a zlepšení provozu v tomto strategickém dopravním místě. 

V loňském roce jsme se dočkali hezkého nádraží, které už nedělá ostudu a plně se začleňuje do struktury města. Za to patří městu dík. Nádraží se obecně líbí, ale jeho denním používáním lze vidět drobné nedostatky, které by se daly odstranit nebo vylepšit. Proto vznikl tento malý seriál o možnostech dalšího rozvoje. Dnes začínáme prvním bodem a tím je taxislužba.

Berte to prosím jako náměty, které nás napadly, ale třeba jich najdete víc. Pokud ano, napište nám, rádi je do tohoto seznamu zařadíme. Třeba tím společně inspirujeme město k příslušným změnám.

Díl 1. Přemístění taxislužby

Kdo by neznal pravidelný problém s nástupem do taxi u nádraží v Kolíně. Problém není ani tak v počtu taxíků čekajících na své klienty, jako v umístění současného stání taxislužeb. Kdo by neznal jejich pravidelné objíždění ostrůvku, aby ten kdo přijel první, stál ve frontě poslední. Jakou to dává logiku? No, poslední stání je nejblíže nádraží a tím pádem nejvýhodnějším místem pro nástup. To způsobuje, že taxi které přijelo poslední, vlastně stojí na nejlepším místě. A tak můžeme každý den sledovat kolotoč, kdy vozy taxi krouží kolem autobusových zastávek – tak říkajíc, do zblbnutí. Dalším kamenem úrazu je občasné stání vozů taxislužby na místech K+R, která jsou ve stejné „uličce“. Je to dáno omezeným počtem stání, což bývá problémem hlavně při příjezdu rychlíkových vlaků. Nejen, že tím snižují již tak málo míst pro osobní vozy, ale ještě pravidelným přejížděním blokují vjezd.

Jaké je možné řešení?

Tady by se dalo pomoci přemístěním taxislužby ze současného místa, před budovu ČD. Dnes je tam výstupní místo pro autobusy, ale popravdě, kdo z Vás tam viděl vystupovat nějaké lidi. Spíše tam autobusy jen parkují. Samozřejmě by to muselo přinést drobnou úpravu zastávek 1-8. Prostě by stačilo zrušit jednu zastávku, místo které by byl výjezd taxislužby. Nakonec zastávek je tam opravdu dost, a za odstranění výše zmiňovaných problémů to opravdu stojí.

Co vy na to? Napište nám zprávu na náš Facebook nebo na e-mail info@stc.top09.cz.

Martin Růžek, TOP 09 Kolín

Štítky
Osobnosti: Martin Růžek
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme