Jakob: Středočeská koalice nepodpořila větší pomoc venkovským obcím

7. 3. 2017

Koalice Středočeského kraje na dnešním jednání krajského zastupitelstva nepodpořila návrh TOP 09, který by zajišťoval férovější a větší finanční pomoc venkovským obcím.

TOP 09 předložila Krajskému zastupitelstvu Středočeského kraje návrh usnesení, ve kterém žádá radního pro oblast hospodářského a regionálního rozvoje včetně evropských fondů a rozvoje venkova Věslava Michalika, aby ve spolupráci s Krajským úřadem Středočeského kraje vypracoval návrh novely zákona o rozpočtovém určení daní s cílem systémově vyřešit dlouhodobou podfinancovanost venkovských obcí. Středočeská koalice na jednání zastupitelstva ovšem usnesení nepodpořila.

„Venkovské obce se dlouhodobě potýkají s podfinancováním, proto jsem šokován, že koalice nepodpořila náš návrh na vypracování novely zákona o rozpočtovém určení daní. Zejména mě to překvapuje u kolegů z klubu Starostů a nezávislých, kteří se dlouhodobě prezentují jako bojovníci za podobné změny ve prospěch obcí. Namísto toho kraj supluje roli státu a celou věc řeší nesystémově formou plošných dotací,“ říká Jan Jakob, krajský zastupitel TOP 09 a starosta Roztok.

Natálie Červencl Tomková, krajská manažerka TOP 09 Středočeský kraj

V Praze 7. 3. 2017

Štítky
Osobnosti: Jan Jakob
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme