Hvězdná tour pokračuje. S edukativním projektem k EU bude TOP 09 jezdit až do voleb.

18. 4. 2019

V polovině ledna zahájila středočeská organizace TOP 09 ve spolupráci s europoslancem Luďkem Niedermayerem speciální projekt k Evropské unii s názvem “Hvězdná tour: Bojujeme s mýty”. Po devíti zastávkách byl projekt prodloužen až do konání Evropských voleb, slavnostní zakončení proběhne v Kladně dne 16. května. 

Všemi dosud uskutečněnými diskusními večery prováděl Vojtěch Vais, nejmladší kandidát STAN a TOP 09. “Moji vrstevníci často vůbec netuší, jak EU funguje a že rozhodně nejsme v pozici, kdy bychom jen přijímali nějaký diktát. Řekl jsem si, co bych s tím já osobně mohl udělat a ještě než jsem vůbec začal uvažovat o kandidatuře do Evropského parlamentu, jsem se spojil s Luďkem Niedermayerem a dali jsme dohromady koncept debatní tour, která má formou dialogu vyvracet ty nejvíc skloňované mýty,” uvádí Vais ke své motivaci navštěvovat středočeská města a povídat si s místními o Evropské unii.  

Po devíti zastaveních napříč středočeskými regiony projevilo zájem několik dalších měst. “Od ledna jsme každý týden navštívili jedno středočeské město. Původně jsme měli končit 14. března v Benešově, poté si nás ale pozvali ještě do Mělníka a Rudné, teď připojujeme Kolín, Roztoky a Votice. Celou sérii pak společně s Luďkem Niedermayerem uzavřeme týden před volbami na Kladně,” popisuje Vais další plány. 

Europoslanec Luděk Niedermayer, pod jehož patronací projekt probíhá, zdůrazňuje také provázanost pochopení a popularity EU: “Unie dnes v naší zemi není populární. Paradox v případě země, která z její existence má tak velký prospěch. Věřím, že z nemalé části za tím stojí malá znalost a ochota přejímat informace zkreslené či dokonce zcela nepravdivé,” uzavírá. 

Následující zastávky se odehrají vždy ve čtvrtek od 18 hod:
25.4. Kolín - Café Monet
2.5. Roztoky - Restaurace Na Vrškách
9.5. Votice
16.5. Kladno - Divadelní kavárna

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme