Honzík: Vybral jsem si TOP 09.

6. 12. 2017

Jakub Honzík, 21 let, člen TOP 09 Mělník od srpna 2017

Jsem vysokoškolák z Mělníka a v minulosti jsem se na reprezentační úrovni věnoval cyklistice. Když jsem pak kariéru ukončil, uvolnilo se mi více času pro daší aktivity, a tak jsem kromě studia začal více sledovat veřejné dění a politiku.

Přes rok jsem vnímal na sociálních sítích velkou hysterii a nevoli směrem k Evropské unii. Sám se považuji za proevropského liberála a zkreslený obraz EU v naší zemi mi tak nebyl lhostejný. Začal jsem si říkat, co bych mohl udělat, aby se zdejší stav změnil a začaly se zde uvádět pravdivé informace. Došel jsem k závěru, že vstup do politické strany a aktivní angažmá v politice je to jediné, prostřednictvím čeho mohu něčeho docílit. Protože je TOP 09 proevropská, má pravicové smýšlení a představovala pro mě jistotu, že bude vždy bránit demokracii, vybral jsem si právě tuto stranu. Z Facebooku jsem znal místopředsedu mělnické organizace, který v tu dobu kandidoval do Poslanecké sněmovny. Přes Facebook jsem jej také kontaktoval a domluvil si schůzku.

Setkání probíhalo ve velmi uvolněné atmosféře. Popovídali jsme si o mojí motivaci ke vstupu do strany, jaké jsou moje cíle v politice a kde bych se chtěl angažovat. Poté, co jsme se vzájemně ujistili, že TOP 09 je strana, která se s mými cíli i smýšlením slučuje, vyplnili jsme na místě přihlášku. Čekal jsem složitý byrokratický proces, místo toho jsem se setkal se vstřícností. Stačilo hodinové setkání a na nejbližší schůzi mě mělnická organizace přijala mezi své členy. Dovolila mi angažovat se v záležitostech, které ovlivňují naše každodenní životy. Setkávám se se zajímavými lidmi i z řad politických špiček a mám příležitost sdělit jim svůj pohled na věc. A mimo to je to i zábava, protože nikdy není nouze o různé stranické akce.

Zkrátka si myslím, že pro každého mladého člověka je angažmá v politické straně dobře investovaným časem, protože je to jediná možnost, jak ovlivnit naši budoucnost.

jakub honzík, kubahonzik@gmail.com, 774 992 447

Štítky
Osobnosti: Jakub Honzík
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme