Bilance voleb. Jakob potřetí starostou Roztok, úspěch Švendy v Příbrami a přes 72 % pro Czernina v Dymokurech.

9. 10. 2018

Komunální volby přinesly středočeské TOP 09 dvanáctero vítězství, ve větších městech pak povětšinou obsazení druhé příčky. Výsledky se pohybují v průměru okolo 12 %. Mezi největší úspěchy patří výhra starosty Jana Jakoba v Roztokách, nárůst podpory pro Václava Švendu v Příbrami, drtivé vítězství Tomáše Czernina v Dymokurech, přesvědčivá obhajoba starosty Jiřího Slavíka ve Voticích i úspěch místostarosty Tomáše Klineckého v Českém Brodu.  

Jan Jakob pracuje pro Roztoky již 8 let, jako úspěšný starosta byl zvolen do čela středočeské organizace TOP 09 a je rovněž členem krajského zastupitelstva. Nyní zahajuje své již třetí období ve funkci starosty. “Těším se na spolupráci s hnutím Sakura, rozhodně je na co navazovat. Jako krajský předseda mám radost, že kolegové starostové a místostarostové rovzněž ve volbách obstáli. Mohu jmenovat třeba starostu Votic Jiřího Slavíka, který získal téměř 30 % hlasů, starostku Unhoště Ivetu Koulovou se ziskem 32, 15 % nebo místostarostu Českého Brodu Tomáše Klineckého, kterému se dokonce oproti minulým volbám podařilo získat jednou tolik hlasů. To mě jen utvrzuje v přesvědčení, že máme kvalitní osobnosti a lidé jejich práci oceňují,” pochvaluje celkové krajské skóre Jan Jakob. 

Mezi výrazné úspěchy středočeské TOP 09 patří také Příbram. Tamější místostarosta Václav Švenda dovedl kandidátku k zisku 15, 19 % hlasů a skončil tak druhý za ANO. Na třetím místě figuruje KSČM s necelými 7 %. ČSSD se do zastupitelstva těsně nedostala. “Mám radost, že Příbramané zhodnotili naši čtyřletou práci pro město tím, že nám udělili o 1 mandát více. Chápu to jako osobní závazek. Program jsme vytvářeli společně s občany, s kolegy jsme obešli na tisíc domácností. Nyní je naše zodpovědnost takto unikátně vytvořený program prosadit. Aktuálně stále jednáme, jaká bude naše role v zastupitelstvu zatím nechci předjímat,” komentuje volební úspěch Švenda.

Zajímavý vývoj očekává středočeská organizace také v Rakovníku, kde uskupení Společně pro Rakovník v čele s Janem Šváchou (TOP 09) obsadilo 3. příčku s 13,48 %.

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme