6. 12. 2010

Vážení spoluobčané,

Ve středu 10. listopadu 2010 se uskutečnilo ustavující zasedání zastupitelstva města. Na tomto zasedání jsem byl zvolený novým starostou našeho města Roztoky. Po konstruktivním vyjednávání mezi roztockou TOP 09, ODS a SAKUROU se tyto strany dohodly na společném programu pro příští funkční období.

Na stránkách Odrazu Vás budeme i nadále informovat o tom, co se ve městě děje a co na radnici připravujeme. V brzké době dojde i k zlepšení komunikace prostřednictvím našich městských webových stránek www.roztoky.cz.

Ihned po našem nástupu jsme začali jednat a řešit palčivé problémy Roztok. Na prvním jednání rady města jsme si rozdělili první úkoly. Jako jeden z primárních a především urgentních úkolů jsme vytýčili vyřešení problému s nedostatečnou kapacitou mateřských škol. Na příštím jednání se budeme zabývat konkrétní analýzou možností reálného a co nejrychlejšího řešení tohoto problému. Již teď si troufnu garantovat, že v průběhu příštího roku postavíme další „kontejnerovou“ školku. Nyní budeme posuzovat možnosti jejího umístění. Ihned v okamžiku, kdy to bude možné, zadáme výběrové řízení.

Dalším palčivým problémem je rozšíření kapacity základní školy. Současný projekt je sice líbivý, ale jeho finanční náročnost téměř vylučuje jeho realizaci. Proto jsme se rozhodli ustanovit odbornou pracovní skupinu pro celkovou analýzu tohoto projektu. Tato skupina začne také ihned pracovat a jejím cílem bude dosažení maximálních úspor tak, aby mohla výstavba co nejrychleji započít.

Jako starosta jsem dostal od rady města za úkol vypracovat koncepci transparentnosti a otevřenosti městského úřadu. Bude se jednat o stanovení jasných pravidel pro zadávání veřejných zakázek, využívání elektronických aukcí a způsobech informování veřejnosti především prostřednictvím webových stránek města. První vlaštovkou je, že již nyní na internetu naleznete nejenom můj email, ale i mobilní telefon.

Bohužel ne vše vypadá tak, jak bychom si představovali. V účetnictví města, které zatím ještě spravuje soukromá firma, je spousta zásadních chyb, které jsou odstraňovány buď velmi pomalu, a nebo vůbec. To dokazuje i dílčí přezkoumání hospodaření krajským úřadem. I proto jsme se rozhodli vypsat výběrové řízení na provedení finančního auditu. Urychleně znovuobnovujeme fungování finančního odboru, který povede účetnictví již od prosince tohoto roku. Naplňujeme tím rozhodnutí ještě předchozího zastupitelstva města.

Věřím, že budete s naší prací spokojení.

S přáním klidného adventu

Jan Jakob
starosta města Roztoky

(psáno pro časopis Odraz)

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme