Vznikla kladenská organizace TOP 09

V Kladně začala pracovat místní organizace nové politické strany TOP 09. Členové zvolili na ustavující schůzi do svého čela Romana Havelku, který se na podzim loňského roku stal rovněž předsedou sjednoceného regionálního sdružení strany pro Kladensko a Rakovnicko. Místopředsedou místní organizace je Petr Soudek. Kladenskou TOP 09 nyní čeká sestavování kandidátky pro podzimní komunální volby.

Místní organizace má nyní třináct členů. Protože se však v současnosti vyřizují přihlášky dalších zájemců o členství v TOP 09, lze předpokládat, že se jejich počet podstatně navýší. Výbor MO tvoří kromě předsedy a místopředsedy také Ivana Hebdová, Jaroslav Blažek, Tomáš Kadlec, Luděk Ransdorf a Lubomír Kníže. „Kladenská TOP 09 nabízí pro městskou komunální politiku zatím neznámé a nezprofanované tváře. To vnímáme jako naši devizu. Jsou tu pracovití odborníci, kteří chtějí pro Kladno skutečně něco udělat, nejsou spojeni se žádnými skandály, ani nejsou zatíženi členstvím v jiných politických stranách," uvedl předseda TOP 09 Kladno Roman Havelka.

Místní organizace se nyní soustředí především na sestavení kandidátky pro podzimní komunální volby a na vytvoření priorit volebního programu. Zároveň bude podporovat vznik místních organizací v obcích regionu, například v Libušíně, Buštěhradě, Lánech aj. „Samozřejmě v základních pilířích vedení města máme jasno a důležitá bude pro nás při sestavování programu také anketa mezi lidmi, kterou chystáme. Ta by měla odhalit, co by si Kladeňáci přáli, co by měly volby změnit. Kladenští obyvatelé se již na nás začali sami obracet se svými připomínkami a názory, co by chtěli ve městě zlepšit," podotkl Roman Havelka.

Roman Havelka
předseda Místního výboru TOP 09 Kladno