27. 2. 2010
Tričko s tváří Karla Schwarzenberga oblečené k plesové róbě, hlavolam TOP 09 mezi čely rozjařených tanečníků, i tak vypadal třetí Reprezentační ples prezidentské obce Lány na Kladensku a Muzea Tomáše G. Masaryka. Oblastní TOP 09 se stala jedním z hlavních sponzorů prestižní společenské události, a desítky lidí si tak spontánně užívaly výher v bohaté tombole, které věnovala právě nová politická strana.

Na tři stovky milovníků slavnostní atmosféry a společenských tanců se v sobotu 27. února 2010 sešly na třetím Reprezentačním plese, který pořádala obec Lány, kde se nachází letní sídlo prezidenta republiky, a Muzeum T.G.M. V programu vystoupili i tanečníci ze známé skupiny R.A.K. nebo skotský dudák v nefalšován honosném kroji. Ten svým výkonem strhl návštěvníky plesu ke zpěvu a potlesku, když sálem v sokolovně v Masarykových Lánech zazněla prezidentova oblíbené píseň Ach, synku, synku v netradičním dudáckém podání či další známé lidovky.
V uvolněné atmosféře se lidé radovali i z výher v tombole, včetně těch, které věnovalo Oblastní sdružení TOP 09 Kladno, Rakovník. Po parketu tak vířily páry s „topáckým" hlavolamem mezi čely, na sklínkách s kabinetním vínem či dámám v dekoltu se decentně objevovala samolepka s Karelem Schwarzenbergem a někteří si dokonce oblékali tričko s jeho podobiznou i přes společenský oděv. Součástí výher byly ale také chutné předvolební guláše či piva Schwarzenberg. „Jsme rádi, že jsme mohli přispět k vytvoření tak příjemné, přátelské atmosféry. Je vidět, že se zde lidé rádi scházejí a baví, ale že se rovněž zajímají o veřejné dění. Mohu říci, že také v Lánech vznikne místní sdružení TOP 09, které bude rádo spolupracovat se současným vedením obce," uvedl předseda Oblastního sdružení TOP 09 Kladno, Rakovník Roman Havelka.

Roman Havelka
předseda Regionálního výboru TOP 09 Kladno, Rakovník
Galerie
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme