Kladenští „Topáci“ darovali na Den zdraví krev a debatovali o problémech města

6. 4. 2010
Stovky jablek a desítky vitamínových balíčků rozdali 6. dubna 2010 u příležitosti Dne zdraví členové kladenské TOP 09. Popovídat si s nimi lidé mohli na několika místech v Kladně, například na pěší zóně, náměstí Svobody či na Václaváku. Nezůstalo však jen u diskuse. Členové kladenské TOP 09 zároveň na transfuzní stanici zdejší nemocnice darovali krev. Na jejich výzvu přišli i dobrovolníci z řad veřejnosti.

„Nejsme zastánci prázdných, neužitečných gest. Za každého mluví činy, proto jsme se rozhodli pro užitečnou věc, a to darovat ke Dni zdraví krev. Velmi bych chtěl poděkovat i občanům, kteří vyslyšeli naši výzvu a na transfuzní stanici se k nám připojili. Jsem rád, že v dnešní době ještě existují lidé, kteří nejsou lhostejní," uvedl předseda místního sdružení TOP 09 Kladno Roman Havelka a dodal: „Samozřejmě, že nezůstaneme jen u jednoho darování, akci hodláme opakovat."
Rozdávání jablek a vitamínů bylo podle něj zase příležitostí setkat se nenásilnou formou s občany a podiskutovat s nimi, třeba i o zdraví a samozřejmě o politice. Někteří využili možnosti a ptali se na to, co je zajímalo z programu nové strany. Debatovali o situaci na politické scéně, o sociální i zdravotní problematice, ale i lokálních problémech. „V anketě, kterou jsme v ulicích prováděli, nejvíce zmiňovali například špatné parkování v centru města, omšelost parků a zeleně vůbec, nepořádek a znečišťování veřejných prostranství psy a nezaměstnanost nebo drahé mateřské školky," uvedl Roman Havelka. Byl to podle něj zatím jen malý vzorek. Kladenská TOP 09 chystá důkladnější průzkum, který ukáže i ty drobné priority Kladeňáků. „Vazba na občany je pro nás důležitá. Také z těchto výsledků budeme vycházet při sestavování našeho programu, toho, čemu se chceme ve veřejné práci v budoucnu věnovat. Neznamená to však, že hodláme slibovat vzdušné zámky. Cestou falešného populismu rozhodně nepůjdeme, je řada zcela reálných problémů, které je potřeba řešit," zakončil předseda kladenské TOP 09.

Roman Havelka
předseda Regionálního výboru TOP 09 Kladno, Rakovník
Galerie
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme