Beroun pošesté středočeským historickým sídlem roku

16. 2. 2010
Město Beroun se pyšní již šestým titulem středočeské historické sídlo roku. V krajském kole soutěže O nejlepší přípravu a realizaci Programu regenerace městských památkových rezervací a městských památkových zón za rok 2009 nechalo za sebou města Slaný, Lysá na Labem, Rakovník, Mšeno a Načeradec a postoupilo do celostátního kola. „Od roku 1994 jsme do regenerace městské památkové zóny v Berouně investovali téměř 600 milionů korun a každý rok se snažíme, aby v historickém centru něco nově opraveného přibylo, ať už z městských dotací, soukromých zdrojů či státního rozpočtu," uvedl berounský starosta Jiří Besser.
Zda Beroun letos při své šesté účasti v soutěži dosáhne na titul Historické město roku 2009, bude jasné 15. dubna, kdy se ve Španělském sále Pražského hradu uskuteční slavnostní vyhlášení soutěže. Loni se město na Berounce dostalo mezi tři laureáty, ale štěstí se nakonec usmálo na Šternberk (na snímku přebírá starosta Jiří Besser ve Španělském sále diplom pro laureáty soutěže). „Věříme, že tentokrát uspějeme. Bylo by to krásné ocenění dlouholeté práce všech lidí, kteří se zvelebováním berounského historického centra patnáct let zabývají," dodal Jiří Besser s tím, že jednou z nejvýznamnějších letošních akcí bude především modernizace městského kina ležícího v těsném sousedství západní části hradebního opevnění.

KRAJSKÁ KANCELÁŘ TOP 09 STŘEDOČESKÝ KRAJ

Opletalova 1603/57