× Pohněme s tím. Společně!

Ministr Kalousek navštíví benešovské podnikatele

23. 3. 2012

Diskuse s podnikateli a prohlídka jejich provozoven čeká Miroslava Kalouska a poslankyni za Středočeský kraj Helenu Langšádlovou při jejich návštěvě Benešova. Zdejší podnikatelé si na ně připravili řadu otázek k současné ekonomické krizi a jejímu dopadu na podnikání. Ministr financí a kandidátka na středočeskou hejtmanku přijedou do Benešova 26. března.

„Benešovsko je, dle mého názoru, hospodářsky vyspělý region s různorodou skladbou podnikatelských činností z průmyslu, stavebnictví ale také služeb. Navíc má nižší míru nezaměstnanosti. Zajímavé určitě budou poznatky zdejších podnikatelů o způsobech, jakými se vyrovnávají s dopady přetrvávající finanční a hospodářské krize,“ uvedla poslankyně za Středočeský kraj a místopředsedkyně TOP 09 Helena Langšádlová.

První zastávkou pondělního odpoledne bude ve 13 hodin dopravní areál úspěšné, ryze české a rodinné firmy s dvacetiletou historií zaměstnávající 53 lidí JASA s.r.o. „Těším se, že si s návštěvou popovídám o současných problémech, které nás pálí. O spotřební dani na pohonné hmoty, o otázkách jejich distribuce a prodeje nebo o přechodné solární dani a jejích účincích na subjekty, které solární elektrárny provozují. My máme solární panely na halách,“ prozradil Jaroslav Šašek, majitel firmy, která zajišťuje mezinárodní a vnitrostátní dopravu, působí v oblasti logistiky a skladování a provozuje vlastní čerpací stanici pohonných hmot.

Od 15 hodin pak Helena Langšádlová bude spolu s Miroslavem Kalouskem diskutovat s více než třemi desítkami regionálních podnikatelů. „Diskuze se zúčastní podnikatelé z různých oborů, od reklamních agentur, přes dopravní společnosti, stavební firmy, firmy podnikající v oboru potravinářství, zemědělství i výrobce střelných zbraní. Přál bych si, aby všichni zúčastnění odcházeli z besedy alespoň s trochou optimismu do budoucího nelehkého období, které podnikatele, dle mého, i nadále čeká,“ podotkl Luboš Balata, předseda regionální organizace TOP09 - Benešovsko

„Samozřejmě, že krize zasáhla také živnostníky a firmy na Benešovsku. Přesto se tu pár firem dále rozvíjí. Působí například v oblasti hotelnictví, spedice a prodeje pohonných hmot či propagace. V době recese je úspěch otázkou skutečné marketingové dovednosti a hlubších znalostí vedení firem. I na v našem regionu se to potvrzuje,“ uzavřel předseda Okresní hospodářské komory Benešov Vladimír Kraviansky.

Program návštěvy ministra financí Miroslava Kalouska

dne 26.3.2012 v Benešově
Kontaktní osoba: Luboš Balata, předseda RO Benešov 602 229 204

13:00 hod..         Návštěva dopravního areálu ve firmě JASA s.r.o.
Firma zajišťuje mezinárodní a vnitrostátní dopravu ve všech tonážních kategoriích. Dále nabízí služby v oblasti logistiky a skladování,
provozuje i vlastní čerpací stanici pohonných hmot.
Křižíkova 2081, 256 01 Benešov

13:45 hod.        Prohlídka Císařského salonku Ferdinanda d’Este
vlakové nádraží Benešov
(uskuteční se pouze za předpokladu dodržení časového harmonogramu)

14:15 hod.        Návštěva moderního fitness centra EXPRESKA

Nově otevřené fitness zajišťuje revoluční kruhový trénink.
Pražská 295, Benešov

15:00 hod.        Beseda s podnikateli z benešovského regionu – organizuje Okresní Hospodářská komora Benešov
Restaurace TORO, Masarykovo náměstí 5

17:00 hod.          Ukončení návštěvy