Vozobule: Mou vizí je Plzeň jako úspěšná metropole

30. 7. 2018

Kandidát TOP 09 na primátora Plzně Michal Vozobule již přes deset let učí na plzeňských školách. V posledních dvou volebních obdobích se v Plzni snažil prosazovat rozumné projekty, které udělají z Plzně hezčí město a z jeho obyvatel spokojené občany.
"Chci, aby Plzeňané měli, kde trávit volný čas. Ať už sportem, rekreací, kulturou, nebo jen prostým sousedským setkáváním," říká předseda plzeňské TOP 09.
A jaké jsou jeho 3 konkrétní vize?
DOPRAVA a PARKOVÁNÍ. Priority jsou Západní a Východní okruh, tak aby odlehčily silnicím v centru města a život zde byl pro všechny příjemnější. Pak je třeba zajistit, aby lidé bydlící v dané lokalitě, měli kde zaparkovat a pro dojíždějící byla na okrajích města odstavná parkoviště s dobrým napojením na MHD.
VOLNÝ ČAS. Chceme rozšířit a obnovit školní tělocvičny a sportoviště, tak aby je mohli využívat občané Plzně a podpořit soukromou investici do akvaparku, který v Plzni dlouhodobě chybí.
VZDĚLÁVÁNÍ. Chceme poskytovat kvalitní vzdělávání, a proto by město mělo přidat školám finanční prostředky na provoz a podpořit programy na podporu prevence patologických jevů a vzdělání učitelů.

Eva Šafránková, krajská manažerka

Volby: