Radoslav Škarda kandiduje na starostu MO Plzeň 3

25. 9. 2018

Jmenuji se Radoslav Škarda, narodil jsem se v Plzni, kde jsem vystudoval Západočeskou univerzitu, na níž jsem roky pracoval. Do politiky mě přivedla snaha zlepšit život v našem městě a touha pomáhat lidem. Možná právě proto jsem si oblíbil jízdu na Café raceru, jehož jezdci po celém světě v oblečení džentlmenů upozorňují na problém rakoviny prostaty a výtěžek z jízdy věnují na dobročinné účely, tak jak se to děje u nás v Plzni.

Čtvrtým rokem jsem místostarostou Městského obvodu Plzeň 3, kde jsem měl na starosti odbor dopravy a ekonomický odbor. Také jsem sestavoval a kontroloval rozpočet a vždy se nám podařilo efektivně hospodařit s přebytkem.

V dnešní době je velice těžké vzbudit v mladé generaci zájem o sport. Ačkoliv zahálčivý život není zdravý, dříve plná hřiště zůstávají poloprázdná. Proto, když nás před čtyřmi lety oslovili sportovci s nápadem na vybudováním víceúčelového hřiště ve vnitrobloku Heyrovského, okamžitě jsme přistoupili k jeho realizaci. Podařilo se nám podpořit aktivní sportování a nejlepší zpětnou vazbou je nám vysoké využívání hřiště. Přesto bychom neměli zapomínat na to, že vnitroblok není jen velkou venkovní tělocvičnou. Právě proto bychom ve spolupráci s vámi chtěli revitalizovat zeleň a uspořádat parkování.

Častým tématem v Plzni je nedostatek parkovacích míst. Vznikají nelegální parkovací stání a zhoršuje se průjezdnost danou oblastí. Ve spolupráci s městem jsme vybudovali několik parkovišť, jako například v Baarově ulici, nebo ve Skvrňanech, kde jsme parkoviště vybavili průsaky. Voda tak může odtékat do půdy a neodtéká do kanalizace.

Stále si však uvědomujeme, že parkování v Plzni je dlouhodobý problém, který tyto naše kroky nevyřeší. Přesto se nám podařilo navýšit počet parkovacích míst s minimálním zásahem do zeleně a zkultivovat prostředí.

Málokdo dnes ví, že v oblasti Městské plovárny byla první plzeňská zoologická zahrada. Tento jedinečný prostor nabízí klid kousek od centra, avšak přístup sem komplikují nevyhovující cesta a neupravené břehy. V budoucnu bychom chtěli opravit tento chodník tak, aby se sem dostaly rodiny s dětmi, běžci i cyklisté, a zároveň upravit břehy.

Také chceme zrekonstruovat stávající hřiště s brankami, vytvořit dětské hřiště pro nejmenší děti a vybudovat relaxační molo s lepším přístupem k řece.

Motivace pro další čtyři roky u mě zůstává stejná. Chci, aby se v Plzni žilo lépe!

Radoslav Škarda

kandidát na starostu Městského obvodu Plzeň 3