Richard Pikner – lídr TOP 09 pro krajské volby

29. 9. 2020

Primář klatovské nemocnice Richard Pikner (47), který je lídrem TOP 09 v Plzeňském kraji, působí také jako krajský zastupitel a člen Výboru pro zdravotnictví a sociální věci. Do krajského zastupitelstva kandiduje ze čtvrtého místa.

O Richardu Piknerovi

V letech 2006 - 2018 byl členem zastupitelstva obce Chválenice, do kterého v posledních volbách již nekandidoval. Současně přednáší na Lékařské fakultě Univerzity Karlovy v Plzni a na Fakultě zdravotnických studií Západočeské Univerzity v Plzni. Jeho hlavní profesní úspěchy jsou spjaté s působením v klatovské nemocnici, kde se zasadil o vybudování komplexního laboratorního a diagnosticko-léčebného oddělení. Mezi jeho zájmy patří sport rekreační běh, cykloturistika, fotbal, houbaření, zahrada a četba.

Vize pro Plzeňský kraj

V Plzeňském kraji jsme se spojili, abychom vytvořili to pravé pro naše občany. Víme, že musíme investovat chytře a správně hospodařit s penězi. Co chceme pro občany zlepšit? V první řadě zdravotnictví. Zajistíme jeho kvalitu, dostupnost a digitalizaci (tzv. telemedicína). Víme, že zdravotníků je nedostatek a my uděláme vše proto, abychom je udrželi. Klíčem k rozvoji veškerých aktivit je pohodlné cestování. Zmodernizujeme tak silnice I. a II. třídy, železniční tratě a vystavíme obchvaty. Naší prioritou je samozřejmě také ochrana životního prostředí. Zlepšíme kvalitu ovzduší a podpoříme malé zemědělce a rodinné farmy. Myslíme i na venkov, tomu zjednodušíme komunikaci s úřady pomocí digitalizace a obstaráme internet do všech domácností. Tuto a mnohem víc je podstatné pro náš kraj,“ říká Richard Pikner.

Proč kandiduji?

„Jsem rád, že mohu být členem týmu složeného ze zkušených odborníků, politiků a především demokratů. Do krajského zastupitelstva kandiduji proto, abych ve vašich regionech a pro Vás zajistil kvalitní zdravotní péči, kterou bude poskytovat dostatečný počet dobře ohodnocených zdravotníků. Také doufám, že využiji svých zkušeností z výuky na lékařské fakultě v Plzni a Fakultě zdravotnických studií ZČU v Plzni ke zlepšení spolupráce mezi vysokými školami a zdravotnickými zařízeními v regionu. A vězte, že jako lékař a primář klatovské nemocnice dobře vím, co je třeba dělat,“ uzavírá Richard Pikner.

Eva Šafránková, krajská manažerka

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme