Vozobule: Koaliční fraška v Plzni pokračuje

14. 2. 2014

Plzeň svolává mimořádné zastupitelstvo na úterý 18. února. Téma? Opět vícenáklady stavby nového divadla a zdá se, že koalice ODS-ČSSD v této otázce náhle dospěla ke shodě. Vícenáklady již ČSSD nevadí. TOP 09 se domnívá, že se jedná jen o snahu udržet stávající koalici pohromadě za jakoukoliv cenu.

Co se tak změnilo, že koalice najednou dospěla ke shodě? ptá se Michal Vozobule, šéf zastupitelského klubu TOP 09 a odpovídá: "Nic! Proto uslyšíme něco o rádoby nových skutečnostech. Je to pouze zoufalý pokus o resuscitaci mrtvé koalice ODS-ČSSD. Stačila  pondělní koaliční schůzka trvající pouhých 20 minut (!) a ČSSD náhle mění názor. Rozpad koalice se jí nehodí. Proto podpoří usnesení, které odsouhlasí  vícenáklady navrhované  již v listopadu 2013 technickým náměstkem Rundem. Ten byl označován ČSSD  jako “nedůvěryhodný“, a proto byl odvolán.

V čem je rozdíl? Město i dodavatel nás ujišťovali, že termín není ohrožen. Nyní bude předložen materiál, který zahájení zkušebního provozu posune o více než měsíc. "To není drobnost! Ztrácíme tak možnost získat mnohamilionové sankce od dodavatele za nedodržení termínu", pokračuje Vozobule. Postoj ČSSD  je zcela nepochopitelný. Měsíce hlasitě nesouhlasí s vícenáklady. Následně účelově odvolá technického náměstka. Za pár dní ale chce radostně hlasovat pro materiál, který nejen vícenáklady podle Rundova návrhu schválí ale je navíc nevýhodný pro město.  

"Fraška na plzeňské radnici má jen udržet současnou koalici. A to za jakoukoli cenu. ČSSD bude spokojená, že jí odplatou ODS neodvolá jejího náměstka Zrzaveckého. Zároveň již nyní získala naprostou kontrolu nad investicemi v roce 2014. Bavíme se o rozpočtu činícím víc než 2,5 miliardy", uzavírá Michal Vozobule.

Michal Vozobule, předseda zastupitelského klubu TOP 09

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme