Vozobule: Chaos ve vedení města musí skončit

20. 2. 2014

 „Minulý týden ve středu mě na schůzce k mimořádnému zastupitelstvu ujistil primátor Baxa i 1. náměstek Zrzavecký, že koalice našla řešení vícenákladů divadla, říká Michal Vozobule, předseda zastupitelského klubu TOP 09, a pokračuje: "Den před zastupitelstvem najednou řešení neexistuje! Koalice má v současnosti pouze jediný cíl, a to přes všechny své rozpory udržet posty. Kdyby situace města Plzně nebyla tak vážná, tak se té komedii můžeme smát. Momentálně ale město nemá absolutně žádné vedení, vedle problémů divadla nikdo neřeší ani další klíčovou investici projektu EHMK 2015 – areál Světovar.

Ukazuje se, že ujišťování náměstka Zrzaveckého, že jediným problémem koalice je technický náměstek Rund, bylo pouze zástěrkou a krize je mnohem hlubší. "Jak je možné, že během 20 dnů po zastupitelstvu nebyl představen žádný posun v dané věci. Dosud nebyl navržen nový technický náměstek, nikdo důstojně nejedná s dodavatelem a ani další investiční akce nemají jasné vedení ze strany koalice?", ptá se předseda plzeňské TOP 09 Ondřej Ženíšek. Tato situace ohrožuje nejen konání projektu EHMK 2015, ale dopadá i na celkový chod města.

"Vyzýváme tedy náměstka Zrzaveckého, aby přijal odpovědnost za současný krizový stav koalice a rezignoval na svojí funkci v radě. Žádáme o svolání schůzky předsedů zastupitelských klubů, kde se celá situace začne řešit ve prospěch města. To je jediná možnost, jak lze minimalizovat škody, které městu hrozí", uzavírá Michal Vozobule.

Michal Vozobule, předseda zastupitelského klubu TOP 09

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme