TOP 09: Kvůli schodišti přichází divadlo o předplatitele

29. 1. 2016

Politici opět řešili Nové divadlo, kvůli schodišti prý přichází o předplatitele

Terčem kritiky opozičních zastupitelů z TOP 09 se na čtvrtečním jednání zastupitelstva stala opět po čase budova Nového divadla. Zastupitelka Ilona Jehličková otevřela diskusi na téma špatné dostupnosti prostoru hlediště zejména pro starší, nebo tělesně postižené občany. Mnohdy nepřekonatelným problémem pro ně bývá hlavní schodiště. Problém s interiérem mají i vozíčkáři, kterým vadí, že mají místa až v poslední řadě, což prý považují za nedůstojné. Podle Jehličkové i z těchto důvodů zrušila řada pravidelných návštěvníků divadla své předplatné. Je třeba najít řešení, jak lidi dostat lépe do hlediště.

Někteří lidé o přestávce zůstávají sedět v hledišti a sbírají sílu na to, aby pak mohli sejít schodiště a odejít domů. Nezajímá mě, jestli byl špatný projekt divadla. Je třeba najít řešení, jak lidi dostat lépe do hlediště,“ uvedla zastupitelka Ilona Jehličková.

Náměstek primátora pro oblast kultury Martin Baxa (ODS) uvedl, že ohledně přístupu se ztotožňuje s názorem kolegyně Jehličkové a připustil, že nižší prodej předplatného může souviset s obtížnějším přístupem. „Na druhou stranu se ale divadlu zvýšily tržby. Ředitel divadla již připravil koncept technického řešení. Naším cílem je provést nějakou úpravu schodiště a zvážit možnost alternativního vstupu do hlediště. Pracujeme na tom, ale nějaký zvláštní boční vchod se chystat asi nebude,“ řekl náměstek primátora Martin Baxa.

Na jeho slova reagoval zastupitel Michal Vozobule (TOP 09), který konstatoval, že divadlo poměrně razantně zdražilo vstupné a proto vzrostly tržby. „Neznamená to ale, že tam chodí více lidí,“ prohlásil Vozobule. Jeho kolega Ondřej Ženíšek (TOP 09) šel ještě dál a požádal o seznam všech nedostatků, které byly v divadle zjištěny. „Chceme znát hodnotu nápravy těchto nedostatků,“ dodal Ženíšek. Radní David Šlouf (ODS) prohlásil, že seznam všech reklamací a závad, včetně jejich řešení už má k dispozici kontrolní výbor magistrátu a o materiál si tak mohou požádat i další zastupitelé.

Richard Beneš

Zdroj: www.regionpodlupou.cz, 28.1.2016

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme