TOP 09 a STAN: Společně na startu i v cíli

17. 8. 2012

Startovní i cílovou páskou dnes v závodě do schodů - RUN UP 2012 proběhli politici TOP 09 a STAN v Plzni. V budově BCB vyběhli symbolicky společně do desátého patra, kde sídlí TOPCENTRUM - kancelář TOP 09 v Plzeňském kraji. Schodiště zdolali například kandidát na hejtmana Plzeňského kraje Pavel Čížek nebo předseda TOP 09 v Plzni a zastupitel Ondřej Ženíšek.

Závod do schodů, tzv. run-up je známý po celém světě a je to příležitost jak si vyzkoušet kondici koaliční kandidátky před krajskými volbami, proto jsme se rozhodli zúčastnit se,“ říká s nadsázkou Pavel Čížek, kandidát na hejtmana a starosta Starého Poříčí.

Politici, kteří obvykle jezdí výtahem, si vyzkoušeli, jaké to je stoupat sem po požárním schodišti. Lídr kandidátky Pavel Čížek doběhl do cíle v desátém patře v čase 1: 57, 84, přičemž celkový průměrný čas všech startujících za TOP 09 a STAN byl 1: 59, 91. Nejlepší čas pak ze všech kandidátů zaběhl předseda plzeňské TOP 09 Ondřej Ženíšek, který z celkem 43 startujících skončil na skvělém 15. místě s časem 1: 26,14.

Nejznámější ze závodů do schodů se běží v newyorském mrakodrapu Empire State Building. My jsme se rozhodli pokořit ten náš plzeňský mrakodrap také právě proto, že v něm máme sídlo,“ říká plzeňský zastupitel Ondřej Ženíšek.

Soutěžili jsme společně bez ohledu na funkce či pořadí na kandidátce,“ zhodnotil společné sportovní klání TOP 09 a Starostů kandidát na hejtmana Pavel Čížek.

Eva Šafránková
krajská manažerka
Galerie
Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme