Škarda: Rozhodněte o budoucí podobě vnitrobloku

9. 9. 2015

V úterý 26. května proběhlo úvodní setkání k projektu Šance pro vnitroblok. Městský obvod Plzeň 3 a spolek Pěstuj prostor chtějí tímto projektem iniciovat zlepšení vnitrobloku mezi ulicemi Majerova, Raisova, Dvořákova a Politických vězňů v Plzni na Borech. Začátkem září se chystá další projednávání.

Prvního setkání se zúčastnilo více než padesát obyvatel. I přes počáteční nedůvěru ze strany občanů se nakonec debata nesla v příjemné atmosféře. Projekt bude nyní pokračovat dalšími besedami, shrnutím výstupů a tzv. paralelním zadáním – vyzvanou architektonickou soutěží.

Předně bych rád přítomným občanům poděkoval, že setkání věnovali svůj čas,” uvedl I. místostarosta centrálního obvodu Radoslav Škarda. „V druhé polovině srpna byl obyvatelům daného místa do schránek doručen materiál shrnující výsledky projednávání, zároveň s pozvánkou na další besedu,“ dodal.

Mezi nejúspěšnější návrhy občanů patří zachování zeleně, rozšíření dětských prvků, vybudování podzemních kontejnerů a nenavyšování parkovací míst ve vnitrobloku.

Další beseda proběhne ve středu 9. září od 17:30 hod. na SPŠ Strojnické a SOŠ prof. Švejcara v Plzni, (opět místnost č. 68, vchod z Majerovy ulice). Tématy besedy budou možnosti parkování vně i uvnitř vnitrobloku a vybavenost vnitrobloku. „Mám radost, že byl o veřejné projednávání zájem, a doufám, že i tentokrát občané přijdou,“ zve všechny zájemce Radoslav Škarda.

Zdroj: novinky.cz, 8. 9. 2015

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme