Šeříkovka rozšíří sál, dostala peníze z města

11. 2. 2015

Plzeň – Kulturní dům Šeříkovka na Slovanech může pokračovat v rekonstrukci. Zastupitelé jí poslali z městského rozpočtu sedm milionů korun, takže v létě se tu mohou roztočit míchačky. „Chceme nechat opravit a rozšířit velký sál. Propojí se s předsálím prostřednictvím nového balkonu,“ potvrdil místostarosta Slovan Jan Fluxa (TOP 09).

Náklady na plánované práce jsou o tři miliony korun vyšší, než sedmi milionová městská finanční injekce. „Doplatíme to z obvodního rozpočtu,“ potvrdil Fluxa. Obvod teď vypíše výběrové řízení na firmu, která bude sál přestavovat a o velkých prázdninách se začne.

Rekonstrukce kulturního domu z 60. let minulého století, která proslula hlavně rockovými a bigbítovými koncerty, začala už před dvěma lety. Zrekonstruovalo se hlavně hygienické zázemí a restaurace.

Poté, co se vylepší velký sál, čeká v budoucnu objekt ještě vnější oprava a investice do fasády

***

Co se opraví Velký sál se rozšíří a propojí s předsálím novým balkonem. Kapacita prostor se pak zvýší ze současných 260 lidí na 500. To mohou využít pořadatelé různých koncertů a bálů nebo studenti při pořádání maturitních plesů.

11.2.2015 Plzeňský deník str. 03 Plzeňsko

DANA VESELÁ

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme