Ondřej Ženíšek: Chceme zintenzivnit snahu o získávání nových členů

13. 5. 2015

ŠÉF TOP 09 PLZEŇSKO ONDŘEJ ŽENÍŠEK ŘEKL PRÁVU:

* Potřetí jste obhájil post šéfa plzeňské TOP 09, když jste na květnovém sněmu ve volbě porazil Michala Vozobule, který je stejně jako vy plzeňským zastupitelem. Jak výsledek vnímáte?

Výsledek ukázal, že většina delegátů je spokojena s vizemi a směrem, který TOP 09 v Plzni a v okolních okresech v posledních šesti letech měla a má.

* Jak hodnotíte změnu ve vedení, v němž skončili Michal Vozobule s Petrem Junkem a místopředsedy se stali lékař Rolando Arias a plzeňská zastupitelka Ilona Jehličková?

Změna přinese oživení a motivaci do dalších dvou let. Ilona Jehličková se specializuje na školy a neziskové organizace. Navíc je to poprvé, kdy je ve vedení plzeňské TOP 09 žena. Rolando Arias se specializuje na práci s médii. I to může přinést plusy.

* Jaké jsou nejbližší cíle plzeňské TOP 09?

Zaměříme se především na organizaci samotnou. Chceme zintenzivnit snahu o získávání nových členů a podporovatelů a rozšířit tak počet místních organizací. Také začínáme rozvíjet spolupráci s mladými lidmi, na základě které vzniká TOP tým. Už jsou schválené stanovy, ale ještě chybí zápis do rejstříku.

* TOP tým, to je vaše mládežnická organizace? Podobně jako má ODS Mladé konzervativce nebo ČSSD Mladé sociální demokraty?

Dá se to tak říct, i když se nejedná o čistě politický spolek. Zatím je to skupina mladých lidí, kteří mají blízko ke konzervativní politice a TOP 09. Čestným předsedou je Marek Ženíšek (celostátní místopředseda TOP 09 a bratr Ondřeje Ženíška, pozn. redakce), předsedou je náš mladý člen Petr Denk, já tam zastupuji vedení krajské topky. Cílem je nabrat nové členy a připravovat nové aktivity od politologických diskusí, konferencí až po kulturní akce.

* Česká pravice neprožívá nejlepší období. Zní hlasy, že by v některých volbách, například krajských, mohly TOP 09 a ODS spojit síly. Dokážete si to představit?

Nedokážu si představit, že by se za rok, kdy proběhnou krajské volby, dalo dojít k nějaké dohodě. Vzhledem k výsledku komunálních voleb a povolebních vyjednávání v Plzni si myslím, že nebude z obou stran vůle.

* Také se hovoří o tom, kdo by ve straně mohl nahradit stávajícího předsedu Karla Schwarzenberga. Jste pro to, aby stranu vedl někdo ze stávajícího vedení nebo byste upřednostnil novou tvář?

Myslím si, pokud bude chtít Karel Schwarzenberg pokračovat, tak by ještě dva roky předsedou měl být. Pak bude záležet na dalším vývoji ve vedení strany.

13.5.2015 Právo str. 10 Jihozápadní Čechy                                                      Jan Švábek

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme