ODS, TOP 09 a nezávislí starostové spojili síly

21. 9. 2020

Před pár dny se konečně odkrylo, co znamenaly po kraji několik týdnů viditelné plakáty s hesly „Tuto je pravé pivo“ či „Tuto je pravý koláč“. Šlo o start předvolební kampaně „Tuto je pravé spojení pro Plzeňský kraj“, se kterou do říjnových krajských voleb v Plzeňském kraji vstupuje jejich „černý kůň“ – koalice ODS s podporou TOP 09 a nezávislých starostů. Obě strany a s nimi spojení starostové chtějí v kampani šité na západočeskou míru zdůraznit výjimečnost Plzeňského kraje a to, že nebudou jen opakovat celostátní slogany, ale chtějí řešit hlavně problémy, které tíží lidi tady u nás v Plzeňském kraji. Pravé spojení se navíc netají cílem krajské volby v Plzeňském kraji vyhrát.

Umí se spojit
Už samotné vytvoření koalice ODS s TOP 09 a nezávislými starosty znamená jasný signál, že obě parlamentní pravicové strany v Plzeňském kraji naslouchají přání drtivé většiny voličů napravo od středu, kteří si přejí spojení politických sil s cílem konečně ve volbách porazit levicová a populistická uskupení.

Koaliční kandidátka je navíc plná silných osobností, protože se na ní osvědčení politici, kteří už ve vedení kraje vykonali konkrétní činy ve prospěch občanů, spojili s oblíbenými komunálními politiky z měst a obcí všech velikostí a s odborníky z nejrůznějších oborů veřejného života. Občanští demokraté do čela kandidátky navrhli v osobě Ilony Mauritzové ženu, která dokázala řídit jednu z nejdůležitějších institucí v kraji – Západočeskou univerzitu v Plzni. Zkušenost z řízení takové instituce tvoří vhodnou kvalifikaci pro vedení kraje a krajského úřadu.

Kandidátka osobností
Docentku Mauritzovou v čele kandidátky doplňuje řada dalších známých osobností. Dvojkou na kandidátce se stal dlouholetý starosta Klatov Rudolf Salvetr. Silné zastoupení žen na koaliční kandidátce podtrhuje krajská radní pro životní prostředí a zemědělství a trojka kandidátky Radka Trylčová. Kandidáty navržené TOP 09 vede primář klatovské nemocnice a vysokoškolský učitel Richard Pikner, který kandiduje ze čtvrtého místa. Kandidátku svou účastí podporuje i plzeňský primátor Martin Baxa.

S takto silnou sestavou osobností má koalice ODS s podporou TOP 09 a nezávislých starostů velkou šanci na výsledek, kterým dokáže zabránit tomu, aby měl kraj opět levicového hejtmana.

https://doporucujeme.denik.cz/doporucujeme/tuto-je-prave-spojeni-pro-plzensky-kraj-20200904.html

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme