Na Slovanech vyrostla rekordně rychle školka pro 78 dětí

21. 8. 2014

Moderní mateřská škola vyrostla za pouhé čtyři a půl měsíce v Úslavské ulici vedle bazénu na Slovanech. Nová školka, která vznikla na „zelené louce“ má kapacitu 78 dětí a je už dnes plně obsazena. Rodiče mohli své děti zapsat už v červenci. Zástupci Městského obvodu Plzeň 2 – Slovany školku slavnostně otevřeli dnes.

Mateřskou školu se podařilo postavit tak rychle díky tomu, že radnice zvolila technologie montované dřevostavby. „Montované dřevostavbě jsme dali přednost nejen kvůli rychlé výstavbě, ale také z ekonomických důvodů. Oproti původně plánované klasické zděné stavbě jsme tak snížili náklady až o 50 procent,“ uvedl první místostarosta Slovan Jan Fluxa.

Nová školka se nachází nedaleko Chvojkových lomů, oblíbeného městského parku, který tak děti budou moci využívat. V  nově osazené zahradě mateřské školy vznikla tři pískoviště a podařilo se zachovat vzrostlé stromy. Součástí mateřské školy je i kompletně vybavená kuchyně.

Slavnostního otevření se zúčastnil také Ondřej Ženíšek, předseda Kontrolního výboru města Plzně a kandidát TOP 09 na primátora: „Mám radost, že se pracovalo rychle a děti tak mohou školku už od září využít. Jsem hrdý na to, že se takovou stavbu povedlo zrealizovat jako první ve městě právě díky radnici, kde působí jako místostarosta náš kolega Jan Fluxa (TOP 09).“ Ondřej Ženíšek k situaci ohledně mateřských škol v Plzni ještě dodává: „Jsme si vědomi, že kapacity mateřských škol v Plzni nejsou stále dostatečné. Proto jsme také po celé uplynulé volební období podporovali jejich výstavbu a v této podpoře budeme pokračovat.“

V Plzni 21. 8. 2014 Eva Šafránková, krajská manažerka

 

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme