Ministr kultury Jiří Besser včera diskutoval v Plzni

10. 5. 2011

Při příležitosti Dne Evropy se v pondělí 9. 5. 2011 v plzeňské Měšťanské besedě konala mezinárodní konference o Evropských hlavních městech kultury (EHMK), na kterou zavítal také ministr kultury České republiky Jiří Besser (TOP 09). Ten se svým příspěvkem vystoupil v úvodu panelové diskuse na téma "stávající a budoucí Evropská hlavní města kultury". Přítomným sdělil, že pokud bude Plzeň v Bruselu formálně schválena Evropským hlavním městem kultury pro rok 2015, pak se obrátí na vládu s požadavkem 100 milionů korun, které by Plzeň měla do roku 2015 získat jako přímé peníze na neinvestiční akce svého projektu.

"Na Radě ministrů kultury EU v Bruselu bude 19. května Plzni oficiálně udělen titul EHMK, což, jak věřím, bude pouze formálním krokem k prohlášení Plzně Evropským hlavním městem kultury 2015. Plzeň je městem, v němž je v oblasti kultury na co navázat a není potřeba tvořit něco nového. Chtěl bych obyvatelům Plzně poblahopřát k vítězství, a doufám, že tato soutěž napomůže ke zvýšení prestiže jejich města," uvedl ve své řeči ministr kultury Jiří Besser.

Konference se zúčastnil také předseda kontrolního výboru Zastupitelstva města Plzně a předseda plzeňské TOP 09 Ondřej Ženíšek společně s dalšími zastupiteli za TOP 09.

Galerie
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme