Městský úřad na Slovanech se více otevře veřejnosti

10. 5. 2011

Plzeň, 3. 5. 2011 – Radní druhého plzeňského obvodu schválili na svém posledním jednání Koncepci transparentnosti a otevřenosti ÚMO Plzeň 2 – Slovany. V ní se například zavazují poskytovat občanům důležité informace k činnosti obvodního zastupitelstva a rady, umožnit veřejnosti řešit více záležitostí on-line a v neposlední řadě ještě více zprůhlednit zadávání a řešení veřejných zakázek. Dojednaný koncept se postupně zavádí do praxe. Některé body jsou již funkční. Další se v závislosti na náročnosti zavádění budou realizovat v průběhu roku.

"Z koncepce je již naplněn záměr zveřejňovat na internetu v přehledné formě dokumenty týkající se jednání zastupitelstva. Před jeho konáním jeho program a podkladové materiály a po jeho konání zápis a usnesení. Do budoucna ale hodláme program i usnesení zveřejňovat na internetu také z jednání rady a finančního či kontrolního výboru," říká starosta obvodu Lumír Aschenbrenner s tím, že obvodní radnice by ráda, aby databáze usnesení byla přístupná mnohem jednodušeji než nyní, kdy je třeba znát k dohledání dokumentu jeho číslo.

Radní dále hodlají zavést systém on-line sledování stavu a průběhu vyřizování požadavků a stížností občanů nebo zpřístupnit některé formuláře v elektronické podobě. Kvůli transparentnějšímu a odpovědnému hospodaření pak radní přijali i nové zásady pro zadávání veřejných zakázek. "Také o nich se budou umisťovat zásadní informace na internet a už brzy plánujeme provést první výběr dodavatelů formou elektronické aukce," doplňuje 1. místostarosta obvodu Jan Fluxa. Na některých obvodních radnicích již některé body z koncepce "dvojky" také fungují. Zpravidla ale jen část. Až se na Slovanech podaří všechny záměry promítnout do praxe, stane se místní úřad ze všech plzeňských nejotevřenějším vůči svým občanům.

Zdroj a více informací ke koncepci: http://umo2.plzen.eu/multimedia/zpravy-z-obvodu

Jan Fluxa
1. místostarosta ÚMO Plzeň 2
Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme