Konzultační hodiny nejen pro studenty v Plzni pořádá Ladislav Cabada

23. 9. 2014

Jste člověk, kterého zajímá světové dění a zahraniční politika? Máte na věci vlastní názor a rádi diskutujete s ostatními? Chcete své postoje probrat s odborníkem na slovo vzatým? Pak byste měli navštívit netradiční projekt pořádaný uznávaným politologem doc. PhDr. Ladislavem Cabadou, Ph.D.

Závažná témata své doby probírali v kavárnách již osvícenci, kteří se v tomto neformálním prostředí zabývali otázkami lidských práv a svobodou jednotlivce.

Dnes, kdy společnost bere svobodu a demokracii jako danou a neodmyslitelnou součást života, často zapomínáme na základní věc. Demokracie a hodnoty, které s sebou nese, nejsou nic neodmyslitelného, musíme si jich vážit a pracovat na nich, jinak zmizí stejně jako předešlé, překonané formy vlády.

Jedním ze základních znaků demokracie je právo na vlastní názor a na jeho svobodné vyjádření. Proto si Ladislav Cabada, uznávaný český politolog a akademický pracovník, pro Plzeňany připravil diskuzní bloky, při kterých hodlá s lidmi probírat zahraničněpolitická témata a nejen ta. Každý, kdo bude mít zájem se zapojit, si s ním může v Literární kavárně Íčko promluvit a probrat věci od krize na Ukrajině až po podporu vysokého školství.

Setkání s názvem Konzultační hodiny nejen pro studenty se budou konat každé pondělí od 17:30 do 19:00. Na prvním setkání, které proběhlo v pondělí 22. září, se probíralo hlavně téma Ukrajiny a skotské referendum.

Na další setkání se můžeme těšit 29. 9. a 6. 10. 

http://www.novinky.cz/vase-zpravy/plzensky-kraj/plzen-mesto/4619-27171-konzultacni-hodiny-nejen-pro-studenty-v-plzni-porada-ladislav-cabada.html

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme