Jaroslav Lobkowicz přebil soupeře vtipem

25. 3. 2010
Seriál Otázek Václava Moravce Speciál zavítal ve středu 24. března do Plzně. Tam v Divadle  Miroslava Horníčka představil lídry šesti nejsilnějších uskupení pro volby do Poslanecké sněmovny za Plzeňský kraj. TOP 09 reprezentoval podnikatel a krajský zastupitel Jaroslav Lobkowicz.

Hlavním tématem diskuze mezi kandidáty se stala aféra na plzeňských právech. Zatímco se zástupci ODS a ČSSD vzájemně obviňovali z dlouhodobého přehlížení „kšeftů“ s akademickými tituly, rozsekl Jaroslav Lobkowicz spor vtipnou glosou: "Moje žena se již před šesti lety divila, že jeden vysoce postavený člověk, nechci jmenovat, říkejme mu Standa, udělal doktorát a při tom tehdy vedl celý stát…"

K dalším tématům diskuze patřila integrace neziskového sektoru do státních programů. Zde Jaroslav Lobkowicz řekl: „Neziskové organizace jsou nesmírně důležité, protože nahrazují sektor státu v okamžiku, kdy selhává. Nedokáží však plnohodnotně fungovat pouze z veřejných zdrojů. Jako vhodný nástroj řešení se jeví daňové asignace.“

Přítomné publikum velkým dílem zaplnili členové a příznivci TOP 09 Plzeňského kraje, kteří svého lídra podpořili nápaditými transparenty a bouřlivým potleskem.
Tiskové oddělení TOP 09 Plzeňského kraje
V Plzni dne 24. 3. 2010
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme