Chybí už jen 2 procenta

10. 1. 2013

Výzkum agentury SANEP (viz http://bit.ly/UJOxVO) ukázal, že Karlu Schwarzenbergovi chybí pouhá dvě procenta k tomu, aby postoupil do druhého kola.

Protože učím na univerzitě, je mi jasné, že mezi mladými lidmi má výraznou podporu nejenom Vladimír Franz, ale i Jan Fischer. Pokud v těchto dnech, kdy svého kandidáta hledá drtivá většina nerozhodnutých voličů, budete hovořit s někým o kandidátech na prezidenta, třeba vám pomohou i mé dva důvody, které často opakuji.

Vladimír Franz, při veškerém mém respektu, není politikem. Politiku nikdy nedělal a bude se jí (jako každý nováček) učit. Nevím, zda prezidentský post je vhodným místem pro tuto nutnou školu. Politika je prostě řemeslo a myslím si, že jsme od roku 2010 všichni zažili mnoho "nepolitiků", kteří tvrdili, že díky tomu, že to neumějí, tak to budou dělat lépe.

Debat o Janu Fischerovi kupodivu vedu mnohem méně a možná je to i tím, že čím dál více lidí si uvědomuje důvody, které od jeho volby odrazují. Když nebudu rozmazávat jednotlivosti, jako účast v debatách, tým (jehož účastníci vzbuzují velké kontroverze) nebo neexistence vize opřená pouze o nedefinovanou změnu, pak jednou větou se dá říci: Pan Fischer není osobností, která by mohla být vzorem pro každého českého občana.

Zmiňovaný výzkum, jakkoliv tato čísla nepřeceňuji, mi udělal radost v jedné věci. Skutečně nic není ztraceno! Právě v těchto posledních hodinách se láme chleba. Využijte prosím potenciál, který máte na sociálních sítích, zavolejte svým rodinám a zkuste přesvědčit své okolí o té jediné volbě, na kterou můžeme být hrdi.

V pátek 11. ledna, nebo v sobotu 12. ledna volím Karla!
Marek Ženíšek

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme