Hlaváč: Průmyslová zóna v Plzenci nebude

11. 7. 2018

Vážení občané,

jsem rád, že mohu konečně na téma průmyslové zóny napsat také nějaké dobré zprávy. Pokud jste četli minulá čísla Radyňských listů, tak víte, že jsem zastupitele vyzýval, aby se o průmyslové zóně debatovalo přímo na jednání zastupitelstva. K tomu skutečně došlo a na posledním zastupitelstvu, které se konalo v pondělí 18. června, se průmyslová zóna probírala s občany i zastupiteli. Výsledkem je, že většina zastupitelů po této debatě hlasovala pro zrušení naprosté většiny průmyslové zóny. Oproti původnímu návrhu by měly v zóně zůstat kromě již zastavěných pozemků pouze dva menší pozemky. Jeden ve vlastnictví města a druhý soukromý, jedná se o světle modře šrafované pozemky ohraničené červeně na přiloženém plánku. Zbytek pozemků z původně plánované zóny by měl být označen jako veřejná zeleň a není určen k zástavbě. To považuji za velký posun a obrovský úspěch. Oceňuji, že i zastupitelé, kteří zpočátku byli spíše zastánci průmyslové zóny, přistoupili na tento kompromis. Je vidět, že debata o územním plánu má smysl.

Možná si vzpomenete, že průmyslová zóna byla jen jednou z pěti námitek, které jsme více než před rokem s podporou 300 občanů k návrhu územního plánu podali. Další námitky se týkaly například řešení dopravy v centru Plzence, proto Vás mohu ubezpečit, že tímto nic nekončí a budu dále sledovat, jak se město bude vypořádávat s dalšími námitkami a budu se snažit, aby vznikl co nejkvalitnější a rozumný územní plán.

Pokud byste mi chtěli cokoli sdělit, ať už k územnímu plánu nebo k jiným tématům, stačí jako obvykle, když mi napíšete na mail miroslav.hlavac@top09.cz nebo zavoláte na 737 209 766.

Přeji vám všem krásné léto.

 

Miroslav Hlaváč

zástupce veřejnosti k podání námitek k ÚP, předseda MO TOP 09 Starý Plzenec

ZDROJ: RADYŇSKÉ LISTY, 7/2018

Štítky
Osobnosti: Miroslav Hlaváč
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme