TOP 09 v Plzeňském kraji dále povede Petr Suchý

22. 5. 2017

Krajská organizace TOP 09 Plzeňský kraj si v sobotu zvolila nové vedení. Předsedou bude i příští dva roky Petr Suchý, místopředsedy se stali primář Klatovské nemocnice Richard Pikner (44), zástupkyně ředitele ZŠ Ilona Jehličková (53) a technický ředitel Martin Vít (45).

 „Následující období je pro mě výzvou. Události posledních týdnů mě utvrzují v tom, že občanům není jedno, co se děje v politice, a to mě naplňuje pocitem, že v podzimních parlamentních volbách uspějeme. TOP 09 je strana otevřená všem aktivním zájemcům o spolupráci. Rád mezi námi uvítám všechny, kteří se chtějí zapojit, ať už jako členové nebo podporovatelé,“ říká nově zvolený předseda TOP 09 Plzeňského kraje Petr Suchý.

Mezi hosty krajského sněmu v Hotelu Angelo v Plzni 20. května nechyběli čestný předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg a 1. místopředseda strany Marek Ženíšek. „Zdá se, že nyní po třech a půl letech se společnost probouzí a zjišťuje, že konzistentní boj TOP 09 jak s prezidentem Zemanem, tak s Andrejem Babišem, má a měl své dobré důvody. A že jsme jediná strana, která se nelísala k moci ani na Hradě ani u Agrofertu. Mnozí se nám vysmívali a říkali, že jsme v tomto boji mimo realitu. Ale poté, co předvedl pan prezident a poté, co daňové a jiné aféry Andreje Babiše praskly, objevují lidé v TOP 09 jedinou spolehlivou stranu, která vždy bojovala a bojuje, aby byla česká politika důstojná a poctivá. A zjistili, že je to očividně strana, která se před nikým neskloní a nenechá se korumpovat. A proto prosím pojďme do toho a mluvme s lidmi o současné situaci ve společnosti. Věřím, že letos máme velkou šanci v parlamentních volbách uspět. Závisí to ovšem na našem nasazení,“ řekl přítomným delegátům sněmu čestný předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg.

 „Začátkem roku jsme občanům nabídli Vizi České republiky v roce 2030. Jejím cílem je svobodná a otevřená, ale také sociálně soudržná a odolná společnost. Události posledních týdnů mě utvrzují v tom, že naše společné úsilí má smysl a jako poslanec za Plzeňský kraj se chci zasadit o to, aby TOP 09 na podzim v našem kraji dosáhla co nejlepšího dvojciferného výsledku,“ řekl 1. místopředseda TOP 09 a poslanec Marek Ženíšek.

Petr Suchý - životopis

Narodil se 5. prosince 1978 v Plzni. Je ženatý a má dvě děti. Absolvoval Metropolitní univerzitu Praha, obor mezinárodní vztahy a evropská studia. V Plzni vede softwarovou firmu, která se zabývá vývojem informačních systémů a webových nástrojů. Členem TOP 09 je od července 2009. Předtím nebyl členem žádné politické strany. Od roku 2010 je zastupitelem města Plzně a působí také jako člen Finančního výboru Zastupitelstva města Plzně a Plzeňského kraje. Od roku 2012 je předsedou správní rady obecně prospěšné společnosti Centrum protidrogové prevence a terapie.

 

 

 

Eva Šafránková, krajská manažerka TOP 09

Štítky
Osobnosti: Petr Suchý
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme