TOP 09 v komunálních volbách uspěla v Plzni, celkem má v kraji 51 zastupitelů

29. 10. 2018

TOP 09 v Plzeňském kraji získala v komunálních volbách celkem 51 zastupitelských křesel a je také znovu součástí zastupitelstva v krajském městě Plzni. Nejlepší výsledek měla TOP 09 v Přešticích, kde její kandidátka získala 29,63 procent hlasů. Ve sdružení zabodovala TOP 09 nejvíce na společné kandidátce TOP 09, Plzeňské Aliance a STAN v Plzni 5 – Křimicích, která získala 61,24 procenta.

„Nesmírně si vážím voličské podpory, které se našim kandidátům v kraji dostalo. Těší mě úspěch našeho současného starosty Karla Naxery, který jako lídr kandidátky TOP 09 v Přešticích svou pozici favorita jasně potvrdil. Skvělý výsledek udělala také společná kandidátka Plzeňské Aliance Křimice s podporou STAN a TOP 09, která pod vedením současného starosty Víta Mojžíše obdržela 61,24 procenta. Radost mám také z úspěchu TOP 09 v Plzni – Černicích, kde jsme získali 17,07 procent,“ říká předseda TOP 09 v Plzeňském kraji Petr Suchý.

„Volbami naše práce nekončí. Nyní nás čekají vyjednávání o budoucích koalicích a já držím všem zvoleným zastupitelům palce a upřímně děkuji všem, kteří stojí za TOP 09,“ dodává Petr Suchý.

V krajském městě Plzni získala kandidátka TOP 09 čtvrtý největší počet voličských hlasů (6,82 %) a bude mít 4 zastupitele. Čtvrtý nejlepší výsledek zaznamenala TOP 09 také v Městském obvodu Plzeň 3 (8,12 %), kde získala 3 zastupitele. V prvním, druhém a čtvrtém plzeňském obvodu pak barvy TOP 09 budou hájit vždy dva zastupitelé.

Úspěchy zaznamenaly kandidátky TOP 09 v městech a obcích napříč okresy. Kandidátka Společně za lepší Novomitrovicko získala 41,96 %, ve Volduchách Koalice TOP 09, ODS a STAN dostala 26,88 %, v Řenčích TOP 09 získala 25,3 %, v Dobřívě sdružení Pro lepší Dobřív a Pavlovsko získalo 19,16 %, ve Vejprnicích koalice TOP 09, Piráti a Nezávislí získala 18,39 %, v Hrádku uskupení Společně pro Hrádek dostalo 18,23 %, ve Městě Touškově TOP 09 získala 15,97 %, ve Chválenicích koalice KDU-ČSL a TOP 09 obdržela: 14,81 % a ve Starém Plzenci kandidátka Žijeme Plzencem získala 14,21 %.

Celkový přehled výsledků všech kandidátek TOP 09 včetně těch koaličních v jednotlivých obcích a městech naleznete v tabulce pod článkem. Kromě těchto zvolených zastupitelů uspěli ještě další 3, kteří kandidovali na cizích kandidátkách.

Eva Šafránková, krajská manažerka TOP 09

Přílohy
XLSX Výsledky komunálních voleb v Plzeňském kraji.xlsx (12.3 kB)