TOP 09 plesala a pomáhala již po sedmé

30. 1. 2017

Příznivci a členové TOP 09 se v sobotu sešli v plzeňské Měšťanské besedě na sedmém ročníku tradičního reprezentačního plesu TOP 09 Plzeňského kraje. Večer, který se letos nesl v divadelním duchu, byl příležitostí se nejen dobře pobavit a potkat známé osobnosti, ale také přispět na dobrou věc. Výtěžek soutěže o ceny totiž putoval jako každý rok na dobročinné účely.

Vybraná částka 20 000 korun byla rovným dílem rozdělena mezi Odbornou, Základní a Mateřskou školu Zbůch, která pomáhá dětem s poruchami autistického spektra, a Hospic svatého Lazara, který poskytuje péči lidem v konečném stádiu nevyléčitelného onemocnění. „Neziskové organizace hrají především v sociálních službách nezastupitelnou roli. Jsem proto rád, že jsme dnes mohli podpořit úsilí dvou z nich, které ve svých oborech odvádějí skvělou práci. Uvědomujeme si, že schopnost trvale udržitelného rozvoje neziskového sektoru je závislá na podmínkách, které jim politici k jejich práci vytvoří. Bohužel nedávná změna, kdy financování přešlo z ministerstva na kraje, nepřinesla finanční stabilitu a jistotu. Někteří poskytovatelé v Plzeňském kraji byli nuceni své služby omezovat právě z důvodu změny financování. Proto se snažíme prostřednictvím našich poslanců prosadit maximální zjednodušení administrativy a víceleté financování,“ říká předseda krajské organizace TOP 09 Petr Suchý.

Mezi hosty plesu nechyběl první místopředseda TOP 09 Marek Ženíšek, poslanec Jaroslav Lobkowicz či europoslanec Jiří Pospíšil.

V rámci programu vystoupila mladá plzeňská taneční generace z plzeňského studia Step by Step, která v premiéře představila zbrusu novou choreografii s názvem Amadeus či originální hudební duo Flaškinet, které hraje známé skladby a melodie na skleněné lahve. Zlatým hřebem večera pak bylo půlnoční překvapení – pěvecké vystoupení sólistů české verze nejslavnějšího světového muzikálu Fantom opery Moniky Sommerové a Michaela Bragagnola. K tanci a poslechu po celý večer hrála skupina Dance Band Plzeň a s velkým ohlasem se opět setkal fotokoutek, ve kterém se návštěvníci mohli nechat zdarma zvěčnit se stylovými divadelními doplňky.

Eva Šafránková, krajská manažerka TOP 09 Plzeňský kraj

Galerie
Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme