TOP 09: Od vedení kraje nám chybí informace. Požadujeme vysvětlení

23. 4. 2020

TOP 09 jako opoziční strana v krajském zastupitelstvu s velkou nelibostí sleduje osobní hádky a vzájemné osobní útoky členů rady Plzeňského kraje na téma pozitivity vyšetření COVID -19 u hejtmana Plzeňského kraje. Žádné oficiální vysvětlení ani vyjádření k situaci zastupitelé TOP 09 přitom dosud od vedení kraje neobdrželi. TOP 09 se však obává možného ohrožení chodu krajského krizového štábu, krajského úřadu a fungování krajské koalice. Od vedení kraje proto požaduje vysvětlení.

„Minulý týden se v médiích objevila řada informací o tom, že hejtman Bernard nedodržel karanténu po testování na COVID-19 a že se měl v té době sejít s krizovým štábem kraje a dalšími lidmi. Myslím, že by situaci zklidnilo, kdyby hejtman Bernard vydal jasné prohlášení, v jakém časovém sledu náběry probíhaly a kdy byl v karanténě,“ říká předseda krajské TOP 09 Petr Suchý.

TOP 09 je také znepokojena tím, jakým způsobem funguje v této krizové době komunikace uvnitř krajské koalice.

„V posledních dnech jsem zaznamenal spory mezi koaličními politiky v krajském zastupitelstvu. Od některých radních zaznívá kritika chování pana hejtmana a ten zase zvažuje podání trestního oznámení. V této složité době je více než důležité, aby vedení kraje spolupracovalo. Bohužel máme pocit, že tomu tak není a spory v radě ohrožují chod krajského úřadu. Nyní je čas především na smysluplnou práci, hádky odložme až po epidemii. Za naši současnou podporu ale žádáme pravidelné informace k fungování krizového štábu. Vyzýváme vedení kraje, aby projevilo koaliční jednotu a začalo zastupitelstvo pravidelně informovat o krocích, které připravuje,“ říká předseda zastupitelského klubu TOP 09 Plzeňského kraje Richard Pikner.

 

                      Eva Šafránková, krajská manažerka TOP 09

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme