TOP 09 nadělovala radost dětským pacientům již po osmé

6. 12. 2016

Oslava svátku sv. Mikuláše je v plzeňské TOP 09 tradičně spjata s nadílkou v dětské Nemocnici u sv. Jiří v Plzni na Doubravce. Ani tento rok tomu nebylo jinak. Letos zavítali členové plzeňské TOP 09 s mikulášskou nadílkou za nemocnými dětmi již po osmé.

V roli Mikuláše dětem dárky naděloval již tradičně předseda plzeňské TOP 09 Ondřej Ženíšek. Ten v doprovodu anděla, jehož role se ujala zastupitelka města Plzně Ilona Jehličkové a čerta, kterého ztvárnil lochotínský zastupitel Tomáš Trnka, nejprve zavítal do dětského denního stacionáře pro děti s respiračními chorobami. Poté společně navštívili také děti v lůžkové části nemocnice na oddělení JIP.

Jsem rád, že můžeme dětským pacientům zpříjemnit jejich pobyt v nemocnici a vykouzlit jim alespoň na chvíli úsměvy na tváři. A i když se na roli Mikuláše do dětské nemocnice vždy celý rok těším, přál bych si, aby co nejméně dětí muselo adventní čas trávit v nemocnici a mohly být zdravé a šťastné doma se svými nejbližšími,“ “ říká předseda plzeňské TOP 09 Ondřej Ženíšek.

V tomto adventním čase bychom neměli zapomínat, že není většího štěstí než moci obdarovat ty nejmenší. Neboť laskavost při darování je symbolem lásky a pohled na rozzářené dětské oči tím nejkrásnějším pohledem,“ dodává zastupitelka města Plzně Ilona Jehličková.

Nemocnice u sv. Jiří je soukromé zdravotnické zařízení poskytující lékařskou péči dětským pacientům od novorozeneckého věku až do 19 let. Disponuje 35 lůžky, včetně lůžek intenzivní péče. Další součásti zařízení jsou endokrinologická ordinace pro děti a dospělé, respirační ordinace pro choroby dýchacích cest dětí či oddělení komplexní léčebné rehabilitace.

Eva Šafránková, krajská manažerka

Osobnosti: