TOP 09 diskutovala o krajském programu

17. 2. 2020

Plzeňská TOP 09 v pátek zahájila diskusi o programu do krajských voleb. podporou think-tanku TOPAZ uspořádala 7. února ideovou konferenci věnovanou aktuálním i budoucím tématům týkajících se Plzeňského kraje. Krajská konference, kterou vedl předseda zastupitelského klubu TOP 09 Plzeňského kraje Richard Pikner, se zaměřila především na aktualizování programu TOP 09 pro volby do Zastupitelstva Plzeňského kraje, které se budou konat na podzim 2020.

Na čtyři desítky odborníků a členů TOP 09 se první únorový týden sešly v zasedacím sále plzeňské radnice, aby diskutovaly osm prioritních oblastí pro Plzeňský kraj, konkrétně rozpočet a ekonomiku, zdravotnictví, sociální věci, školství a kultura, sport, životní prostředí a regionální rozvoj. Nechyběl mezi nimi ani výkonný ředitel think-tanku TOPAZ Marek Ženíšek.

„Mile mě překvapila účast pětatřiceti aktivních členů či spolupracovníků. Vytyčili jsme si základní priority a rozhodně jsme se nesešli naposled," říká lídr krajské kandidátky TOP 09 Richard Pikner.

Ekonomická téma přišel prezentovat emeritní děkan ekonomické fakulty Miloš Nový, skupinu zaměřenou na zdravotnictví vedl primář klatovské nemocnice Richard Pikner, sociální oblast místopředsedkyně krajské TOP 09 Ilona Jehličková, problematiku dopravy experti TOP 09 Václav Lacyk a Martin Leška, školství a kulturu předseda plzeňské TOP 09 Michal Vozobule, sport David Soukup, životní prostředí Miroslav Vecka a hydrobiolog Jindřich Duras a regionální rozvoj starosta Přeštic Karel Naxera společně se slovanským místostarostou Janem Fluxou.

Byl jsem svědkem zajímavé debaty, která jasně ukázala, jak důležitá jsou pro naše členy jednotlivá témata. Jsem rád, že v našem regionu máme tolik aktivních členů i profesionálů, kteří neváhají v pátek večer diskutovat o budoucnosti Plzeňského kraje,“ komentoval setkání výkonný ředitel TOPAZu Marek Ženíšek.

Eva Šafránková, krajská manažerka

Osobnosti: